Prøv Procycling Pluss idag

PODIET I FJOR: Camilla Alessio (høyre) og Elynor Bäckstedt (høyre) er også med i juniorklassen i år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Opptakt: Tempo kvinner junior

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.09.19 08:06

Del på    

Les vår vurdering av den første individuelle øvelsen i årets VM.

(procycling.no): VM åpnet med et nederlandsk gull på blandet lagtempostafett og det er gode muligheter for at den gode nederlandske starten fortsetter når VM ruller videre med de individuelle tempoene.

Mandag skal juniorene på både dame- og herresiden kjøre sine tempoer og først ut er kvinnene, hvor nederlandske Femke Gerritse er først ut 11.10.

Løypa

For de som så lagtempostafetten, så har man allerede fått et godt bilde av hva som venter rytterne. Det er igjen den samme runden som skal brukes for juniorene, hvor kvinnene skal kjøre runden én gang.

Dermed er det en distanse på 13,7 kilometer som skal avgjøre rittet, og som vi så på lagtempoen, var det en løype hvor det skilte godt. Med flere tekniske partier blir det også viktig å kunne håndtere sykkelen godt, men heldigvis er det meldt opphold så lenge rittet pågår.

Etter at man får god tid til å finne rytmen de første fire kilometerne, vil de tekniske partiene og de korte bakkene føre til at det kan bli vanskelig å finne den beste rytmen i siste halvdel av rittet. I en såpass kort tempo vil det selvsagt også være en fordel å være god i kupert terreng, da vinneren fort kan avgjøres av hvem som for eksempel kjører raskest opp bakken til Harlow Moor Road (1,2 kilometer á 5,2 prosent).

FÅ FLATER: Det går stort sett opp eller ned i VM-løypa.

Favorittene

Fra fjorårets VM har vi både sølv- og bronsevinneren også til start i juniorklassen i årets VM.

Camilla Alessio (Italia) ble da nummer to, mens Elynor Bäckstedt (Storbritannia, og ja, datteren til Paris-Roubaix-vinneren Magnus Bäckstedt) kjørte inn til bronse.

De to vil naturligvis være blant favorittene i årets VM, men i EM var det nederlandske Shirin van Anrooij som gikk til topps. Hun vant da to sekunder foran russiske Aigul Gareeva, mens Alessio endte nede på fjerdeplass, 48 sekunder bak.

Van Anroiij vant på ny en tempo i Watersley Challenge for en drøy uke siden i et godt startfelt og dermed er hun nok den største favoritten til å vinne øvelsen og vårt vinnertips. 

Norge stiller med Tuva Byberg og Anne Dorthe Ysland. Byberg var best av dem i EM, hvor hun kjørte inn til en meget god syvendeplass. I et tøffere startfelt kan det nok bli vanskelig å kjøre inn til en like god plassering i VM, men på en god dag har Stavanger-jenta en mulighet til å slå seg inn topp ti.

Tagget med: ,

Les også disse