Prøv Procycling Pluss idag

ET KNIPPE FAVORITTER: Shirin van Anrooij, Aigul Gareeva og Elynor Backstedt er alle blant favorittene. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Opptakt: Fellestart kvinner junior

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.09.19 21:50

Del på    

Kommer det første britiske gullet på fredag?

(procycling.no): Mens de norske juniorherrene ikke har klart å ta medalje på fellesstarten for juniorene på 45 år, har de norske damene klart det to ganger bare de siste syv årene. I 2012 var det Eline Gleditsch Brustad som ble nummer to i Valkenburg, mens Susanne Andersen tok bronsen i Doha i 2016.

Rittet er det første av to ritt på fredagen, med herrenes U23-fellesstart senere på dagen. Damene starter 9:40 norsk tid, med forventet målgang 12:11.

Løypa

Juniordamenes fellesstart skiller seg virkelig ut fra de andre fellesstartene. Målgang er inne i Harrogate på samme sted som på de andre øvelsene, men de tar ingen runder inne i byen og kommer altså rett inn til mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Starten går i Doncaster og løypa tar rytterne nordover mot VM-byen, i den klart flateste av fellesstartene i VM. Det lille som er av bakker kommer mot slutten, men det er ikke mer enn drøyt 400 høydemetere på de 92 kilometerne rytterne skal gjennom.

Favorittene

Med en såpass lett løype må vi forvente at det først og fremst været og store forskjeller i kjørestyrke som vil skille rytterne. Man kan ofte se ganske klare nivåforskjeller på juniornivå, men her bør det være mange som kan være med til vi er i finalen.

Under EM i Nederland ble det dobbelt nederlandsk, med seier til Ilse Pluimers fem sekunder foran Shirin van Anrooij. De to er begge blant de fem nederlandske jentene som stiller til start i VM og det nederlandske laget må nok sies å være det sterkeste på start.

Men de skal nok få tøff konkurranse. Tempoverdensmester Aigul Gareeva (Russland) har utvilsomt kjørestyrken som trengs for å utfordre nederlenderne, mens ryttere som Megan Jastrab (USA) og Wilma Olausson (Sverige) gjennom hele sesongen har vist et veldig godt nivå.

Rytteren vi velger ut til vårt favorittips er det som nok er det største hjemmehåpet. Britiske Elynor Backstedt har levert godt i flere ritt denne sesongen og har en god avslutning om det hele skulle ende i en spurt. 

Norge stiller med Elise Marie Olsen, Natalie Irene Midtsveen, Anne Dorthe Ysland og Silje Mathisen. På en god dag er det nok mulig å kjempe om en plassering blant de ti beste, hvor nok spesielt Mathisen og Midtsveen har de beste mulighetene i en avslutning fra en større gruppe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse