OVERRASKET: Chad Haga tok en overraskende seier på den siste etappen av Giro d'Italia. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Oppløst i tårer etter sjokkseier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.06.19 17:23

Del på    

VIDEO: Amerikaner overrasket på den avsluttende tempoetappen.

(procycling.no): Team Sunweb-rytter Chad Haga tok sin seier som profesjonell rytter på den 21. og avsluttende etappen i årets Giro d’Italia. På den 17 kilometer lange tempoen var amerikaneren den raskeste med tiden 22:07.

30-åringen startet tidlig på etappen og ble sittende lenge i hot seat, men da de sterke temporytterne en etter en klokket inn bak ham, begynte følelsene å koke på overflaten.

Da Primoz Roglic, som startet fjerdesist, heller ikke maktet å slå tiden hans, var det en tydelig rørt Haga som tok til tårene, og begravde ansiktet i hendene.

– Jeg tenkte på faren og konen min, jeg tenkte at Roglic måtte være sliten. Jeg måtte tro at Roglic var sliten. Jeg vet ikke en gang… Måten beina mine føltes i går gjorde at jeg trodde fullt og helt på at jeg kunne vinne i dag. Jeg måtte bare gjøre det og jeg hadde rett, sa Haga etter at seieren var et faktum.

Haga har hatt noen krevende sesonger etter at han var blant Sunweb-rytterne som ble påkjørt under en treningsleir i Alicante i 2016, en ulykke som var nær å være fatal for ham.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Carapaz sikret seieren

Med en ledelse på et minutt og 54 sekunder tilbake til Vincenzo Nibali foran den siste etappen skulle mye skje for at Richard Carapaz ikke skulle stikke av med seieren i årets Giro.

Nibali kjørte godt på sin tempo og klokket inn på tiden 22:30. Carapaz strevde mer og presset godt på, men «Lo Squalo» var likevel aldri i nærheten av å true ham. Movistar-rytteren tapte til slutt 49 sekunder til Nibali, og etter å ha krysset målstreken i Verona kunne han endelig slippe jubelen løs.

26-åringen blir dermed den første fra Ecuador til å vinne Giro d’Italia, samt den første til å vinne en Grand Tour.

Podiet glapp for Landa

For Carapaz’ lagkamerat Mikel Landa var avstanden til de bak seg langt mindre. Den klatresterke spanjolen hadde bare 23 sekunder tilbake til Primoz Roglic.

Sloveneren hadde langt fra noen toppdag på sykkelen, men endte til slutt på 10. plass, 26 sekunder bak Haga. Landa gjorde på sin side en svært solid tempo, men hadde ikke marginene på sin side.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For spanjolen ble oppløpet noen hundre meter for langt og pallplassen glapp med åtte sekunder. Dermed gjentar historien seg for ham, da pallplassen også røyk under den avgjørende tempoetappen i Tour de France 2017, da Romain Bardet stakk av med tredjeplassen ett sekund foran ham.

Tagget med: , , ,

Les også disse