I BRUDD: Sindre Lunke benyttet den første etappen av Vuelta a Burgos til å gå i brudd. FOTO: Fortuneo-Samsic

Offensiv Lunke tilbake i konkurranse

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.08.18 18:54

Del på    

Snuser på klatretrøyen i Vuelta a Burgos.

(procycling.no): Etter å ha blitt vraket til sommerens Tour de France var Sindre Lunke tilbake i konkurranse tirsdag, i Vuelta a Burgos, før turen går videre til Arctic Race of Norway neste uke.

Et aggressivt sittesår satte en effektiv stopper for nordmannens Tour-ambisjoner, som tok seg en uke ferie i etterkant av Route d’Occitanie, for å bli kvitt det.

Gjennom sommeren har trønderen hatt fokus på mengdetrening, med et opphold i Frankrike for å få ny sykkel og tilpasse den, etter at Fortuneo-Samsic skilte lag med Look like før touren og gikk over til BH Bikes.

Offensiv start

Allerde på den første etappen i det spanske etapperittet markerte 25-åringen seg. I løpet av de første 10 kilometerne slet han seg løs sammen med Ricardo Garcia (Fundacion Euskadi), Pablo Torres (Burgos-BH), Diego Sevilla (Polartec-Kometa), Lucas De Rossi (Delko-Marseille Provence KTM) og Bryan Nauleau (Direct Energie).

Drøyt halvveis på etappen ventet dagens største utfordring, den åtte kilometer lange 1. kategorien Altotero, hvor Lunke gikk etter klatrepoengene, men måtte gi tapt for Pablo Torres og Ricardo Garcia.

– Litt surt å ikke ta full pott på den 1. kategorien, men jeg prøvde alt jeg kunne, forteller han til procycling.no.

Bruddet hadde seks minutter på det meste og feltet nærmet seg inn mot den lokale runden i Burgos, som skulle avslutte etappen. Der skulle Alto de Castillo forseres to ganger, med mål på toppen den siste gangen. Den første gangen inn i bakken hadde bruddet fremdeles en brukbar ledelse, men teknisk uhell ødela for Lunke.

– Jeg hadde gode bein med 15 kilometer igjen så jeg satte fart første gang opp målbakken og lå som nummer tre på brosteinen da kjedet falt av. Det låste seg skikkelig så brukte alt for lang tid for å få orden på det og da var det kjørt.

Etappen endte til slutt i en spurt mellom en mindre gruppe, hvor Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli – Sidermec) var den raskeste, foran Pello Bilbao (Astana) og Alex Aranburu (Caja Rural). Lunke fullførte etappen syv minutter og 54 sekunder bak vinneren.

Vurderer klatretrøyen

Sammen med Lunke kjører Maxime Daniel, Brice Feillu, Arnaud Gerard, Benoit Jarrier, Jérémy Maison og Thibault Guernalec. Mens Feillu og Maison ønsker å kjøre for sammendraget har øvrige ryttere fått frie roller.

Etter den første etappen ligger nordmannen som nummer tre i klatrekonkurransen med 10 poeng, med henholdsvis fire og to poeng opp til Pablo Torres og Ricardo Garcia. Nå kan klatretrøyen bli målet hans for resten av rittet.

– Jeg får se om det er mulig å hente noen klatrepoeng i morgen.

På onsdagens 163 kilometer lange etappe mellom Beloradoc og Catrojeriz venter én kategorisert klatring, og den kommer svært tidlig på etappen. Rytterne starter umiddelbart med en 12 kilometer lang, ukategorisert stigning opp til Pradoluengo, før man etter en liten utforkjøring tar fatt på tredjekategorien Alto de Valmala (4 kilometer à 4,9 prosent).

Tagget med: , ,

Les også disse