Prøv Procycling Pluss idag

FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Offensiv Boasson Hagen angrep i finalen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.06.19 16:37

Del på    

Nordmannen prøvde seg med sent forsøk.

(procycling.no): Wout van Aert (Jumbo-Visma) vant den femte etappen av Critérium du Dauphiné etter en dramatisk massespurt i Voiron.

I det som var belgierens andre strake seier i rittet tok Van Aert full nytte av spurternes siste sjanse før årets utgave inntar de mektige Alpene.

Sam Bennett (Bora-hansgrohe) spurtet inn til andreplass foran Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quickstep), mens Lorenzo Manzin (Vital Concept) knep  fjerdeplassen foran Clément Venturini (Ag2r La Mondiale).

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Et tidlig brudd med Yoann Bagot (Vital Concept), Stéphane Rossetto (Cofidis) og Alessandro De Marchi (CCC) ble hentet mot slutten i det som var en ytterst teknisk finale med flere rundkjøringer og krappe svinger på de siste to kilometerne.

En årvåken Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) kontret på et angrep fra Philippe Gilbert (Deceuninck-Quickstep) da 1.2 kilometer gjensto. I et forsøk på å antesipere spurten gikk duoen av gårde og fikk en liten luke. Forsøket ble imidlertid nøytralisert av toget til Bora-hansgrohe med 400 meter igjen og nordmannen endte til slutt på sjetteplass.

Ut av siste sving startet Alaphilippe spurten sin på bakhjulet til Boasson Hagen. Franskmannen ledet med 350 igjen, men på hans høyre side kom Van Aert stormende forbi. Etter onsdagens temposeier tok Jumbo-Visma-sensasjonen en klar spurtseier i Voiron.

– Det var en vanskelig finale med mange svinger, så vi visste det var viktig å være tidlig i front. Lagkameratene mine hjalp meg å komme i front. På siste kilometer var hele feltet strukket ut på en linje. Jeg satt på hjulet til Alaphilippe. Han startet spurten etter siste sving og jeg klarte å komme forbi. Det var en god spurt fra min side, sier Van Aert etter sin andre etappeseier i årets Critérium du Dauphiné.

– Det går ganske bra denne uka. Jeg ville spurte for å få flere poeng med tanke på den grønne trøya. Det viste seg at jeg var den raskeste, sier Van Aert – som nå leder med 29 poeng foran Boasson Hagen i kampen om den grønne poengtrøya.

NY SEIER: Wout Van Aert tok sin andre, strake etappseier i Le Dauphiné torsdag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images)

Alpene venter

På store, vindeksponerte veier var det en nervøs oppbygning til finalen, der både spurt- og sammenlagtlag knivet om posisjonene i fremre del av hovedfeltet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sammenlagtleder etter onsdagens tempo, Adam Yates (Mitchelton-Scott), forsvarte sin gule trøye ved å fullføre etappen trygt i hovedfeltet på en etappe som så ingen store endringer i sammendraget.

Yates leder med fire sekunder til Dylan Teuns (Bahrain-Merida). Nærmeste sammenlagtrival er tredjemann, Tejay Van Garderen (EF Education), som ligger seks sekunder bak. Formsterke Jakob Fuglsang (Astana) er fjerdemann, sju sekunder bak, med Jumbo-Visma-duoen Van Aert og Steven Kruijswijk på de neste to plassene 20 sekunder bak. Thibaut Pinot (Groupama) er 25 sekunder bak, mens Nairo Quintana (Movistar) må hente inn 40 sekunder.

Kampen om sammenlagttittelen øker betraktelig i intensitet på fredagens etappe seks. Før målgang i Saint-Michel-du-Maurienne, skal rytterne krysse over 2.kategorien Col de Beaune (8,1 km à 5,6 %). Klatringen byr på stigningsprosenter på opp mot åtte, men her er det utforkjøringen ned til mål som kan bli problematisk.

Kun 6.5 kilometer gjenstår av etappen når rytterne går over toppen. Herfra venter tolv, tekniske hårnålsvinger idet som blir et heseblesende kappløp mot målstreken.

Tagget med: , ,

Les også disse