Prøv Procycling Pluss idag

UTSATT: Det er foreløpig uavklart når Danmark rundt kan sykles denne sesongen. Dette bildet viser 2010-vinneren av rittet; Jakob Fuglsang.

Nye utsettelser i dansk sykkelsport

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.05.20 12:28

Del på    

DM og Danmark rundt er berørt.

(procycling.no): Med henvisning til hensynet til folkehelsa, er det nå klart at både DM (det danske mesterskapet) og etapperittet Post Danmark rundt er utsatt på ubestemt tid. Det skriver Danmarks Cykle Union på deres hjemmeside, melder feltet.dk.

– Både vi og hele Sykkel-Danmark lengter etter sykkelløp, men samfunnshensyn vil naturlig nok alltid ha førsteprioritet. Selv om Post Nord Danmark rundt har enorm betydning for dansk sykkelsport, og det har store økonomiske konsekvenser å skyve på løpet, verken kan eller vil vi gå på kompromiss med sikkerheten eller myndighetenes anbefalinger. Vi er alle forpliktet til å passe ekstra godt på hverandre for tida, uttaler Henrik Jess i en uttalelse på forbundets side.

Etapperittet hadde blitt plassert mellom 11.-15. august på kalenderen. I forrige uke innførte danske myndigheter et forbud mot å samle mer enn 500 personer i forsamlinger, noe som vanskeliggjør å arrangere sykkelritt. På grunn av COVID-19-viruset vil arrangøren prøve å finne en ny dato for gjennomføringen av rittet.

Det er også klart at de danske mesterskapene i juni er utsatt. UCI har satt opp datoene 22.-23. august. Det er foreløpig uavklart hva danskene gjør med dette arrangementet. Et alternativ vil være å legge arrangementet til et sted der du kan unngå forsamlinger utenom det som er strengt nødvendig for å ivareta rytternes sikkerhet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arctic Race utsatt til neste år

I Norge har Ringerike SK påtatt seg oppdraget fra Kristiansand, etter at også norske myndigheter har kommet med forbud om å samle mer enn 500 mennesker under arrangementer ut august. Sundvolden GP, Ringerike Grand Prix, Tour of Norway og Arctic Race har alt blitt avlyst på grunn av den verdensomspennende pandemien.

Tagget med: ,

Les også disse