KOM SEG IKKE TIL PARIS: Giacomo Nizzolo. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Ny opptur for NTT i Paris-Nice

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.03.20 16:30

Del på    

Giacomo Nizzolo fortsetter den gode sesongstarten.

(procycling.no): Den andre etappen av Paris-Nice var en forholdsvis rolig affære inntil det plutselig eksploderte, rundt 25 kilometer fra målstreken i Chalette-sur-Loing.

I sidevinden ble det satt fart av Team Sunweb og det ble problemer for Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) og Nairo Quintana (Arkéa-Samsic). Alaphilippe punkterte fra frontgruppen, mens Quintana skal ha veltet etter å ha havnet på feil side av splitten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter hvert ble det ytterligere utskillelse og en gruppe på elleve ryttere spurtet om seieren. BORA-hansgrohe satt godt i det og Peter Sagan ga Pascal Ackermann et godt opptrekk. Tyskeren gikk til med 200 meter til mål, men fikk det tungt på de siste meterne.

Han hadde lite trøkk igjen i beina og falt ned på setet. Fra hjulet hans kom en langt mer energisk Giacomo Nizzolo og gikk rundt. På de siste 50 meterne var det ingen tvil og italieneren kunne strekke hendene i været.

Dermed kunne NTT Pro Cycling innkassere sesongens andre WorldTour-seier og har allerede doblet antallet fra i fjor. Den første kom også ved Nizzolo i Tour Down Under i januar.

(artikkelen fortsetter under)

VIFTEFORMASJON: Det ble en hektisk avslutning på den andre etappen av Paris-Nice, da det ble sidevindskjøring de siste 25 kilometerne. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

– Det var en stressende dag på grunn av regnet og vinden. Jeg har følt meg bra siden starten av sesongen og det var et flott resultat. Jeg er veldig glad. Takk til laget. De gjorde en flott jobb hele dagen og støttet meg hele etappen, sa Nizzolo i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Tross nederlaget på oppløpet beholder likevel BORA-hansgrohe ledelsen i rittet, da den gule ledertrøyen fortsetter på Maximilian Schachmanns skuldre. Tyskeren var med tetgruppen inn og krysset streken tre sekunder bak Nizzolo.

Store splitter

Av de største favorittene i sammendraget var det Sergio Higuita (EF Pro Cycling) og Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo), som kom best ut av det. Higuita fulgte godt i spurten og ble nummer fem, på samme tid som Nizzolo.

Nibali ble klokket inn tre sekunder senere. I første felt deretter, 18 sekunder bak vinneren, fulgte navn som Romain Bardet (AG2R) og Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Gruppen til Quintana og Alaphilippe kom i mål først etter ett minutt og 25 sekunder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse