Prøv Procycling Pluss idag

STRENGE PUBLIKUMSKRAV: Det blir ingen folkefest for rytterne i Paris-Nice. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Paris-Nice må «holde rittet bak lukkede dører»

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.03.20 15:04

Del på    

Nye restriksjoner for publikum på grunn av koronaviruset Covid-19.

(procycling.no): De franske myndighetene har nå tatt grep for å minske spredningen av viruset. Mandag ble det klart at Champions League-kampen mellom PSG og Borussia Dortmund ville spilles for lukkede dører, og senere på dagen kom idrettsminister Roxana Maracineau med beskjeden om at det ikke vil være mulig å ha idrettsarrangementer med over 1000 tilskuere i perioden frem til 15. april.

Det skriver blant andre L’Équipe.

I disse dager pågår Paris-Nice, og i perioden frem til 15. april har man en rekke andre UCI-ritt, med Paris-Roubaix den 12. april som det klart største rittet.

I en melding på Twitter skriver Paris-Nice at de nå har valgt å gjøre noen tiltak.

– Arrangøren bak Paris-Nice har sammen med myndighetene bestemt at rittet skal «holdes bak lukkede dører». Publikums tilgang til rittet vil være begrenset ved start og mål, med en buffersone på 100 meter ved podiet ved start og 300 meter ved målgang, skriver de, og ber publikum følge disse nye reglene, selv om de står i kontrast til sykkelsportens tradisjon for å bringe fans og ryttere sammen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Over 1200 smittet i Frankrike

Koronaviruset Covid-19 preger nyhetsbildet både i samfunnet generelt og i sykkelsporten. Italienske ritt har blitt avlyst/utsatt den neste måneden i et forsøk på å begrense spredningen av viruset, noe som gjør at det ikke blir noe av ritt som Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo denne vårsesongen.

Italia har også vært det europeiske landet som har blitt hardest rammet av viruset så langt, og søndag kveld var det registrert 7375 personer som hadde blitt smittet. Av dem har viruset så langt gitt hele 366 dødsfall.

I Frankrike har også viruset spredd seg i stadig større grad de siste dagene, og søndag kveld var 1209 personer smittet og 19 døde i Frankrike.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse