KUNNE JUBLE: Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Ny bruddseier til danskene

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.06.18 17:20

Del på    

Kragh Andersen med klasseseier i Tour de Suisse.

(procycling.no): Den sjette etappen i Tour de Suisse ble en mulighet for bruddlystne ryttere. For andre gang i årets ritt, skulle bruddet gå hele veien til mål.

Søren Kragh Andersen, Gorka Izaguirre, Nathan Haas, Maxim Monfort, Cyril Gautier og Michael Gogl var de som satt igjen i bruddet etter at to HC-kategoriserte stigninger var passert. De kjørte på flatene inn mot den korte bakken opp til mål.

Bakken var 2.2 kilometer lang og hadde 6.6 prosent i stigningsprosent før det var flatt på den siste kilometeren.

Med drøye to kilometer igjen angrep Gogl. Trek-Segafredo-rytteren fikk raskt flere meter ned til bruddkameratene. Men mot toppen av bakken kom Søren Kragh Andersen. Han suste forbi østerrikeren, la seg i tempostilling og kjørte mot en imponerende soloseier.

Ingen maktet å hente den unge dansken, som dermed kunne juble for karrierens største seier. Dette var Danmarks andre etappeseier i årets ritt. Christopher Juul Jensen vant den tredje etappen da han holdt unna for det jaktende hovedfeltet i en teknisk og våt utforkjøring. 

Bak Sunweb-rytteren fulgte Nathan Haas, mens Gorka Izaguirre tok spurten om tredjeplassen.

Porte viste styrke

I feltet var det Richie Porte som var den desidert sterkeste. BMC-rytteren i den gule ledertrøyen smadret konkurrentene i bakken opp til mål og kjørte seg helt opp til gruppen som spurtet om den siste plassen på podiet. Han økte dermed ledelsen i sammendraget, og har nå et enda fastere grep om den gule ledertrøyen.

Da Porte gikk til i etappens siste bakke, fulgte først alle favorittene. Nairo Quintana, Jakob Fuglsang, Mathias Frank, Diego Ulissi og hele gjengen.

Dog fortsatte australieren angrepet over lang, lang tid. Til slutt måtte Quintana sette seg opp, og da klarte heller ikke Fuglsang å tette luken opp til den flyvende Tour-favoritten.

Porte så seg ikke tilbake, og endte altså opp med å ta tolv sekunder på de andre favorittene.

Tagget med: , ,

Les også disse