Prøv Procycling Pluss idag

IKKE HELT FORNØYD: Bjørn Tore Hoem fikk det tøft på den tredje ordinære etappen av Tour Alsace. Foto: Frank Wøien Mo / Team Joker

Ny norsk topplassering i Frankrike

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.06.16 18:00

Del på    

Joker-rytter satt i avgjørende brudd

Bjørn Tore Hoem ble nummer tre på den andre etappen i Ronde de l’Oise. Dette er den andre norske pallplassen i det franske 2.2-rittet. På den første etappen ble Fridtjof Røinås nummer to, mens Reidar Borgersen ble nummer fem.

Eresfjordingen satt i det avgjørende bruddet sammen med fire andre ryttere.

Disse fire var Dries de Bondt (Veranda Willems), Antonino Parrinello (D’Amico Bottecchia), Clément Penven (Armée de Terre) og Nick Schultz (SEG Racing Academy).

Den norske 25-åringen måtte se seg slått av Dries de Bondt som vant, og italieneren Antonino Parrinello.

Hovedfeltet kom halsende inn syv sekunder bak kvintetten i front. Herman Dahl fra Team Sparebanken Sør ble nummer to i spurten i hovedfeltet, mens Joker – Byggtorgets Adrian Aas Stien kom på plassen bak. Dermed endte de på henholdsvis 7.-og 8.plass.

Belgiske de Bondt overtok også den hvite ledertrøyen i det franske etapperittet. Tredjeplassen førte også Hoem opp på tilsvarende plassering i sammendraget, kun seks sekunder bak den ledende belgieren.

Sparebanken Sør fornøyd
Til tross for at bruddet gikk, var ikke Sparebanken Sør misfornøyde med dagen. Sportsdirektør Stian Remme er klar på at det var synd at bruddet gikk inn, men gir også bruddet gode skussmål for å holde unna til mål.

– Når vi likevel får med oss en syvendeplass, er det ingen grunn til å henge med hodet. Vi skal være med i fortsettelsen også – i kampen om etappeseire og gode sammenlagtplasseringer, forteller Remme til lagets hjemmesider.

Hardkjør i starten
Bruddet hadde for det meste fire minutter og 25 sekunder på feltet, som ble ledet av Veranclassic – AGO, BMC Development Team og Wallonie – Bruxelles. Feltet tok jevnt innpå utbryterne, og med 20 kilometer igjen å sykle var avstanden litt over to minutter, mens det var rett over minuttet med milen igjen å sykle.

Men bruddet nektet å gi seg uten kamp, og feltet klarte ikke å spise særlig innpå mot slutten. Avstanden gikk ikke fort nok nedover, og det ble mer og mer sannsynlig at en av utbryterne skulle stikke av med seieren. På den siste kilometeren var avstanden hele 17 sekunder, og det var duket for spurt blant bruddkameratene.

Tagget med:

Les også disse