KLAR FOR KINESISK LAG: Jonas Orset skal i år sykle for det kinesiske laget China Vuxi Jilun Cycling Team.

Norsk syklist til kinesisk lag

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 22.01.14 18:22

Del på    

Jonas Orset sto uten arbeidsgiver før 2014. Så dukket plutselig et kinesisk lag opp.

– Det blir spennende på mange måter, sier Jonas Orset til procycling.no.

Nordmannen skal neste sesong sykle for det kinesiske laget China Vuxi Jilun Cycling Team.

Orset syklet i år før Team People4you-Unnas Cycling, men måtte finne seg nytt lag da laget ikke fortsatte inn i 2014. Det var det mye frem og tilbake, før han til slutt endte opp i det kinesiske kontinentallaget.

– Jeg fikk tidlig beskjed om at jeg kunne sykle på et av de etablerte kontinentallagene i Norge, men det ble det ikke noe av. Så tenkte jeg på laget til Engløk, men mens jeg syklet et ritt i Kina leste jeg plutselig på procycling.no at det ikke ble noe av det laget. Jeg hadde ikke hørt noe om det av Engløk. Jeg vet ikke hva han tenkte på, men han lovte meg hele tiden at alt var i orden.

På lagjakt i Kina
Plutselig sto Orset i Kina uten lag før 2014-sesongen, og tiden begynte å renne ut. Han sendte ut Emil Unaas blant de andre lagene som syklet det kinesiske etapperittet, Tour of Poyang Lake.

Heldigvis for 23-åringen hadde et lag en ledig plass i stallen.

– Var det en «last minute deal»?

– Det var ikke det jeg hadde planlagt da høsten begynte, men jeg er glad for at jeg får et spennende opplegg. Det blir mye ritt i Europa på vårparten. Man kan alltids sykle Norgescup uansett, så jeg så ikke noen grunn til å bare sykle på et norsk klubblag. Nå blir rittprogrammet mye bedre.

Vet lite om laget
Dermed skal Orset ut på kinesiske eventyr i år, selv om store deler av laget er europeisk.

– Det er en god blanding av europeere og kinesere. Det er seks europeere, hovedsakelig franskmenn, og seks kinesere, tror jeg. Jeg er litt gira på å lære kinesisk, så det kan bli bra.

Hittil vet ikke Orset så veldig mye om laget. I Kina feires det nemlig nyttår i disse tider, og planleggingen av sesongen har ikke kommet så veldig langt.

Emil Unaas tar imidlertid turen ned til Kina i slutten av måneden, og da får Orset endelig vite mer om opplegget.

– Det ser veldig lovende ut, men sesongen blir planlagt de neste ukene. Vi skal ha en base i Lyon frem til september, og så drar vi til Kina og sykler høstsesongen der. Jeg drar til Lyon i mars og tror det blir veldig bra.

– Det blir gøy
Selv om han ikke helt hva han går til, virker Orset begeistret over muligheten han har fått. Det er ingen andre nordmenn på et asiatisk kontinentallag.

– Det blir i alle fall gøy. Det er motiverende å ha noe så spennende å gå til. Jeg vet ikke helt hvordan det blir, og hadde jeg fått kontrakt med et norsk kontinentallag, hadde jeg nok gått dit, men jeg tror dette blir bra.

Orset trener for tiden i Benidorm og føler treningen går langt bedre enn på samme tid i fjor. Dermed håper han å gjøre om en litt tung 2013-sesong til en sportslig suksess i 2014. På veien kommer han til å dra med seg mange nye opplevelser.

– En viktig del av det å sykle er opplevelser. Å oppleve nye ritt og land trigger meg. Jeg håper på mange gode opplevelser.

Tagget med:

Les også disse