REKORDMANN: Jonas Orset sørget for at Fredrik Dversnes raskt fikk selskap i 1000-klubben.

Orset tok ledelsen i kilometerkrigen: Syklet 1012 kilometer

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.04.20 07:23

Del på    

Skulle egentlig bare kjøre i 24 timer, men fortsatte i tolv timer til.

(procycling.no): Tirsdag kveld kom Team Coops Fredrik Dversnes i mål etter 1005 kilometer på sykkelen, men rekorden i vårens kilometerkrig fikk ikke stå lenge.

På søndag presenterte Jonas Orset en plan hvor han skulle sykle så langt han maktet i 24 timer, i en runde på åtte kilometer rundt Kråkstad i Nedre Follo. Orset har god erfaring med de lange distansene, med seier fra Trondheim-Oslo på merittlisten, og hadde i utgangspunktet sett for seg at han måtte passere 602 kilometer for å ta rekorden.

Dagen etter startet altså Dversnes på sin langtur, slik at rekorden (både på 24 timer og totalt) ble godt flyttet før Orset startet på sitt forsøk. 29-åringen startet 16.00 onsdag ettermiddag og syklet jevnt og trutt de første 24 timene, slik at han etter ett døgns sykling hadde kjørt rundt 740 kilometer. Det var rundt 100 kilometer enn hva Dversnes hadde på det samme tidspunktet, i all hovedsak på grunn av at Orset hadde færre pauser underveis.

Men det var ikke slutt der, og Orset satte seg tilbake på sykkelen for å prøve seg på mål nummer to: 1006 kilometer. De siste rundene ble seigere og seigere utover natta, men 04:18 kunne han stige av sykkelen, til det som han selv på Facebook skriver at ble 1012 kilometer på 36 timer og 18 minutter. 

– Jeg tror den syklinga er noe av det seigeste jeg har gjort. Det gikk såpass fint de første 24 timene at jeg var vågal nok til å melde meg på og fortsette til 1000 kilometer. Klokka var allerede fire, så det ble relativt fort mørkt. Det ble fryktelig tungt, andre natta på rad uten søvn. Det var så vidt jeg klarte å komme meg gjennom det, sier han i en video på Facebook.

Fikk god støtte underveis

På grunn av problemer med sykkelcomputeren måtte han stoppe og lagre filene underveis, men fredag formiddag fikk Orset lagt ut hele Strava-filen på 1012 kilometer.

I likhet med Dversnes, hadde Orset rundt 1000 høydemeter per 100 kilometer, men ettersom Orset syklet i en runde på åtte kilometer, var det uten de lengste stigningene og rundt 30 meters høydeforskjell fra laveste og høyeste punkt i runden.

Dermed ble det altså også over 10 000 høydemetere forsert av Orset, som også takket alle støttespillerne som var med underveis. 

– Spesielt var det kult med alle som syklet i området, heiet og som bidro på innsamlingen til World Cycling Relief, sier han.

Nettopp ferdig med 1011 km sykling på 36t og 18 min der de første 24-timene visstnok skal være norsk rekord med 740 km!

Publicerat av Jonas Orset Torsdag 23 april 2020

Tagget med: , ,

Les også disse