Prøv Procycling Pluss idag

LEGGER OPP: Jo Kogstad Ringheim legger sykkelen på hyller etter årets sesong. Foto: procycling.no/Einar Landa

Norsk spurttalent legger opp

Procycling
Tips meg

Publisert 29.10.14 18:38

Del på    

– Jeg er utrolig takknemlig for alt sykkelsporten har gitt meg, sier 23-åringen.

Da Team Joker annonserte lagoppstillingen sin for 2015, manglet Jo Kogstad Ringheims navn på listen.

Årsaken er at spurttalentet har valgt å legge opp etter en sesong han definerer som skuffende.

– Jeg hadde høye mål og høye ambisjoner, og jeg ga meg dette året på å få det til. Det gikk ikke, så nå satser jeg hardt på studiet istedenfor. Det er der jeg skal satse, sier 23-åringen til procycling.no.

Den tidligere Joker-syklisten studerer industriell økonomi på NTNU, som er et svært krevende studie.

– Står kun på meg
Ringheim er takknemlig for mulighetene han har fått fra Joker-laget.

– Jeg er strålende fornøyd med laget og alt jeg får muligheten til å gjøre. Joker har gitt meg alle muligheter, og det har kun stått på meg og at jeg ikke har vært dyktig nok. Alt har ligget til rette for det, men jeg har ikke klart å prestere, sier han.

– Hva har gått gale?

– Det er mye forskjellig. Alt så veldig lyst ut i starten og i de første rittene. Da trodde jeg det var små marginer før de store resultatene ville komme. Men så ble jeg syk i Normandie da jeg var i kjempeslag. Etter det så har jeg følt meg på etterkskudd.

– Jeg har villet så mye, kanskje litt for mye, og det har heller telt negativt. Så jeg ser tilbake på mye jeg kunne gjort annerledes, innrømmer han.

Les også: Har lagt skandalelaget bak seg.

– En god kombinasjon
Ringheim har blant annet en andreplass fra en etappe i Tour of South Bohemia i år.

Der var det kun det norske stortalentet Daniel Hoelgaard som klarte å slå han.

Neste år blir supertalentet Joker-syklist, men Ringheim får dessverre ikke muligheten til å gjøre opptrekk for den lovende spurteren.

– Jeg tror vi kunne vært en veldig god kombinasjon i spurtene. Jeg har utrolig sansen for Daniel, og skulle gjerne ha hjulpet han. Men han er så sinnsykt god at han klarer å vinne på egenhånd, sier han.

Ingen comeback
En av årsakene til at Ringheim legger opp, er at han ser at mulighetene for proffkontrakt er små.

– I fjor på denne tiden virket jeg nærmere, så det er litt derfor. Selv om jeg kanskje ikke er noe dårligere fysisk nå, snarere tvert imot, føler jeg meg lenger unna proffkontrakt, sier han.

Han avfeier også mulighetene for et comeback.

– Når jeg tar valg, så er det ganske klart. Da er det bestemt. Men jeg er veldig takknemlig for å ha fått muligheten, og for alt det sykkelsporten har gitt meg, avslutter 23-åringen.