ERFARING: Reidar Borgersen og Edvin Wilson er de eneste gjenværende Team Joker-rytterne fra laget som stilte i Arctic Race i fjor.

Team Joker har 2015-stallen klar

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 28.10.14 11:22

Del på    

Reidar Borgersen (Elite)
Vegard Stake Laengen (Elite)
Edvin Wilson (Elite)
Philip Lindau (Elite)
Bjørn Tore Hoem (Elite)
Adrian Aas Stien (Elite)
Odd Christian Eiking (U23)
Truls Engen Korsæth (U23)
Sindre Skjøstad Lunke (U23)
Amund Grøndahl Jansen (U23)
Anders Skaarseth (U23)
Daniel Hoelgaard (U23)
Kristoffer Halvorsen (U23) (Intensjonsavtale. Starter sesong med Glåmdal)

På papiret er dette laget det sterkeste Gino Van Oudenhove har styrt siden Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Frederik Wilmann forlot 2010-utgaven av laget.

Trolig er det enda sterkere.

Tirsdag ble det klart at Vegard Stake Laengen (Bretagne Séchè Environnement) blir sistemann inn porten foran neste sesong.

– Vegard har kjørt mange fine løp for Bretagne de to siste sesongene, men har blitt nedprioritert i laget til fordel for franske ryttere. Vi mener han fortsatt har et stort potensiale, og vil gi han sjansen på nytt, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove i en pressemelding fra Team Joker.

Det viktiste nykommeren er likevel Daniel Hoelgaard som ankommer fra Etixx-IHNed.

– Daniel merket i løpet vi kjørte i Tsjekkia (Okolo Jiznich Cech, der Hoelgaard selv vant to etapper, vår anm.) hvor sterkt lag vi har. Det eneste vi har manglet er noen som kan avslutte det hele. Han var virkelig imponert da vi satte hele laget fram med 15 kilometer igjen i et internasjonalt ritt, sier Van Oudenhove til procycling.no.

– Hva kan Team Joker få til med en skikkelig avslutter i rekkene?

– Med Daniel og resten av laget i form tror jeg at vi kommer til å ende høyt opp blant kontinentallagene.

– Når hadde du forrige gang en slik type på laget?

– Jeg tror vi må tilbake til Alexander Kristoff. Han vant ikke så mange ritt hos oss, men han var en ren sprinter. I Daniel får vi en rytter vi har vært ute etter, og det kompletterer laget vårt mer enn vi har klart før.