Prøv Procycling Pluss idag

FÅR GOD HJELP: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff får syv ryttere med seg til VM i Bergen. FOTO: Norges Cykleforbund

Norge får ni mann i VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.08.17 23:29

Del på    

Landslagssjef Stig Kristiansen får med seg full tropp til herrenes fellesstart i Bergen.

Etter et strålende norsk Arctic Race er det klart – Norge får stille med ni ryttere på herrenes fellesstart i VM. Mens man enda venter på de siste etappe fra Colorado Classic og de fullstendige resulatene fra det polske éndagsrittet Puchar Uzdrowisk Karpakich, viser procycling.nos beregninger at Norge for øyeblikket er 313 poeng foran Polen i kampen om den viktige tiendeplassen.

Siste sjanse til å kjøre inn poeng er tirsdag 15. august, og med ingen ritt på mandag 14. august og kun starten på etapperittet Tour du Limousin på tirsdag 15. august, vil det være umulig for Polen å klatre forbi Norge på rankingen. Sannsynligvis vil Norge øke forspranget sitt, med en forventet plassering blant de ti beste for Vegard Stake Laengen i Colorado.

– Uten å ta lykken på forskudd, så ut ifra det vi har selv har regnet på, så skal det være innenfor, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

– Seks hadde blitt ganske trangt

Dermed får Norge ni mann i VM for andre år på rad.

– Vi har ikke vært der så ofte. Vi var der i fjor, og i 2009. Det er veldig gledelig. Det er et resultat av at vi tar poeng, at vi har etablert oss i toppen. Det ser vi på rankingen, at vi sakte har klatret de siste fem årene. Med ni mann de siste to årene, er det et bevis på at rytterne gjør saken sin godt, sier landslagssjefen, som varsler feiring med litt måse søndag kveld.

Kristiansen forteller at han de for øyeblikket har en liste med 14 ryttere som de vurderer til laget, uten at landslagssjefen vil si noe mer konkret om hvem de 14 er. På VM-laget vil selvsagt Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff være sikre kort.

– Det blir de to som har forkjørsrett. Det blir de to, og hjelpere deretter.

Med ni mann på laget, øker også muligheten for andre ryttere med noe friere tøyler, en rolle en rytter som Odd Christian Eiking vil kunne være aktuell for.

– Det enkle svaret er at det er tre mann mer enn seks. Det gjør litt med sammensetningen i laget. Seks hadde blitt ganske trangt. Med ni blir det litt mer åpent, og det gjør det mulig å sjonglere litt mer med noen ryttere, sier Kristiansen om mulighetene som åpner seg med ni mann, fremfor seks.

Om Jensen: – Beste måten å markedsføre sitt kandidatur

Landslagssjefen har nylig sett August Jensen imponere stort igjen, med etappeseier og andreplass sammenlagt i Arctic Race.

– Det er den beste måten å markedsføre sitt kandidatur på. Han har kjørt så stabilt og nå med seier. Det er et godt kandidatur å vise at han er gjennomgående sterk, og han gjorde også jobben sin bra i EM, sier Kristiansen om Jensen, som etter alle solemerker er blant de 14 rytterne man vurderer til VM-troppen.

Hvor Jensen har en lang rekke med resultater å vise til gjennom hele sesongen. Det samme kan ikke sies om ryttere som Sondre Holst Enger og Lars Petter Nordhaug, som har slitt mye med sykdom gjennom store deler av året. Kristiansen vil likevel ikke lukke døra for de to. 

– Med ni mann, så er det litt mer tid. Vi er ute etter å ha de rytterne som er i best mulig form under VM. De får litt tid, men det begynner å haste for dem. Vi vet at resultatene sjeldent kommer over natta. De må gjøre sakene sine godt, og det er de veldig klar over selv også.

Uttaket er ventet første uke i september.

PS! Norge vil også få full kvote for både U23-herrene og herrejuniorene, mens man for damene vil få seks av syv mulige ryttere med. I damenes juniorklasse vil Norge kunne stille med fire av fem mulige ryttere.

Tagget med: ,

Les også disse