Henrik Evensen var med i finalen i U23-utgaven av Paris-Roubaix. Foto: Henning Evensen

Nordmann hindret av velt i finalen i Paris-Roubaix

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.05.16 19:48

Del på    

21-åring imponerte i U23-utgaven av klassikeren.

Henrik Evensen stilte som eneste nordmann til start i U23-utgaven av Paris-Roubaix tidligere i dag. Evensen, som representerer IK Hero i Norge, sykler for det nederlandske kontinentallaget SEG Racing Academy. Han syklet inn til en sterk niendeplass etter å ha vært i brudd hele dagen.

–  Planen fra start var å komme med i et brudd. Det har vist seg tidligere at det kan være en god måte å løse det på i dette rittet, forteller Evensen til procycling.no.

Viktig rolle i finalen
Bruddet var stort, og da det var igjen 30 kilometer var det 13 ryttere som var igjen i front. Det var flere angrep bak, og lite organisert kjøring, og avstanden var nede i 25 sekunder.

Med 15 kilometer igjen av rittet klarte Evensens kaptein, Jenthe Biermans, å støte seg opp til bruddet sammen med to andre ryttere, og nordmannen gikk over i en hjelperytterrolle. Han tettet luker og kjørte da det stoppet opp. Bruddet økte da til hovedfeltet, og differansen var 50 sekunder med ti kilometer igjen å sykle. Inne på den siste mila gikk det en velt i frontgruppen, og Evensen måtte stoppe helt opp. Han kom seg likevel opp igjen, men da var han helt på stålet.

– Da støtingen begynte i en av de slake bakkene på de siste kilometerne, ble det meter på meter, sier Evensen.

Det var det italienske stortalentet Filippo Ganna som viste seg å være den sterkeste på de siste kilometerne, og kom alene til mål på velodromen i Roubaix. Bak ham kom Evensens lagkamerat, Jenthe Biermans, som ble nummer to for andre år på rad.

Bor i Belgia
Evensen startet sesongen som klubbrytter for IK Hero, men etter å ha kjørt veldig bra i belgiske kermesseritt, tok altså SEG Academy Racing kontakt.

– Det hele gikk veldig fort. Jeg var på test og intervju, og signerte kontrakt. Siden har jeg nesten ikke vært hjemme i Norge. Jeg har bare vært i Belgia og kjørt løp.

Fremover er det NM som er det store målet for 21-åringen.

– NM passer meg bra i år. Jeg håper å gjøre det bra der, både i U23-rittet, gaterittet og fellesstarten. Det er et stort mål for meg.

Tagget med:

Les også disse