UTE MED PROFFENE: Eikeland, her helt til venstre i bildet, under NM i fjor. Til helga er Alexander Kristoff byttet ut med Alejandro Valverde.

Ny nordmann klar for utenlandsk kontinentallag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.02.18 17:52

Del på    

Sykler mot Valverde i helga.

Odin Foldvik Eikeland får sjansen i det serbiske laget Dare Gaviota i årets sesong. Laget er basert i spanske Murcia, og har også nordmannen Jonas Orset i stallen.

– Jeg fikk en telefon torsdag i forrige uke, og de hadde en plass ledig på laget. Med norsk sponsor og med norske Jonas Orset allerede på laget, ønsket de en nordmann til. Jeg signerte kontrakten fredag. Det var bare å hoppe på, jeg ville angret om jeg ikke gjorde det. Det er veldig kult å få sjansen, sier Eikeland til Nordlys.

– Jeg får ikke lønn, men de dekker alt av reiser, utstyr og opphold. Det har jo stor verdi samlet for meg. Målet på sikt er jo å bli heltidsproff, fortsetter han.

Sammen med Orset skal han allerede til helgen delta i Vuelta Ciclista a Murcia, hvor ryttere som Alejandro Valverde, Jakob Fuglsang, Matteo Trentin, Tony Martin og Philippe Gilbert står på den foreløpige startlista.

25 år gamle Eikeland er fra Alta og ble nummer 24 under fjorårets NM-fellesstart.

Tagget med: ,

Les også disse