TØFF VÅR: Lars Petter Nordhaug har hatt en tung vår

TILBAKE: Lars Petter Nordhaug avslutter sesongen med noen høstklassikere. Foto: Arkiv

Nordhaug tilbake i konkurranse

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.09.17 20:15

Del på    

– Jeg har ingen ambisjoner, for å si det sånn.

30. juli var sist Lars Petter Nordhaug syklet et ritt i konkurranse. Siden deltagelsen i RideLondon, har hovedfokuset til Nordhaug vært å komme tilbake på plussiden, etter å ha pådratt seg et cytomegalovirus, et virus ikke ulikt kyssesyken.

– Jeg har ingen form å snakke om i det hele tatt. Jeg hadde egentlig fått beskjed om at det var opp til meg om jeg ville konkurrere mer eller ikke denne sesongen, men de ønsket at jeg skulle kjøre. Da må jeg nesten stille opp på det, sier Aqua Blue Sport-syklisten til procycling.no.

Onsdag fikk han beskjed om at laget ønsket at han skulle delta i to ritt til helga, lørdagens Omloop Eurometropool og søndagens Tour de l’ Eurométropole, ritt han etter all sannsynlighet stiller til start i.

– Jeg tror de ønsker at jeg stiller rett og slett er fordi de ikke har noe særlig mannskap, så de må fylle opp. Det er bare å stille opp. Det er jo jobben også, men jeg har ingen ambisjoner, for å si det sånn, sier 33-åringen.

I Bergen som ekspert

For Nordhaug har det vært en tung sesong, med sykdommen som har spolert så godt som hele sesongen. Med to måneder uten ritt på høsten, ble det heller ingen tur til VM i Bergen.

– Etter at jeg innså at VM på hjemmebane røk, har ikke motivasjonen vært helt på topp. Jeg har holdt meg litt i gang med tanke på eventuelle ritt på høsten, men jeg har egentlig satt streken over sesongen uansett.

Tur til Bergen ble det likevel for Nordhaug, som fungerte som NRKs ekspert under mesterskapet.

– Et greit alternativ B, sier Nordhaug med et smil.

Godt fornøyd med laget

I tillegg til de to rittene i Belgia, blir det sannsynligvis en opptreden i Paris-Tours (8. oktober) før sesongen er omme. Nordhaug er inne i sitt første av to kontraktsår med det nystartede Aqua Blue Sport, men er foreløpig ikke veldig snakkesalig om 2018.

– Det gjør vi opp status på etter sesongen, så tenker vi på det som kommer videre etter det, sier Nordhaug.

Til tross for at nordmannen ikke har hatt sin beste sesong, har det vært et godt år for det irske laget.

– Vi har fått innpass i mange ritt. Jeg synes laget har slått bra for seg, med etappeseier i Tour de Suisse og Vuelta a España. Det hadde vært greit å prestere i Ardennene, men det var da jeg startet med sykdomsproblemene for alvor.

– Laget har vært bra, men beina og formene er avgjørende til slutt, sier Nordhaug.

Tagget med: ,

Les også disse