KAN SLÅ TIL: Kristoff bør øyne sjanser i Nancy på den 4. etappen i Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– En av Kristoffs store sjanser

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.07.19 07:40

Del på    

VIDEO: Nordhaug mener finalen i Nancy passer nordmannen godt.

(procycling.no): Den tredje etappe av Tour de France endte med fransk nytelse, da en gnistrende Julian Alaphilippe innkasserte både etappeseieren og gul trøye i Épernay.

Deceuninck-QuickStep-rytteren spratt som en champagnekork over toppen av Côte de Mutigny og syklet solo de siste 15 kilometerne. I ensom majestet kunne 27-åringen juble for sesongens tiende seier.

26 sekunder senere ledet Michael Matthews (Sunweb) de nærmeste forfølgerne over målstreken.

– Det var helt utrolig hvordan Alaphilippe satte de andre på plass. Han har åpenbart klart å prikke inn formen for andre gang i år, og bare lekte med de andre. Det er bare å ta av seg hatten, sier Lars Petter Nordhaug, tidligere Team Sky- og Belkin Pro Cycling-rytter, nå ekspertkommentator for Eurosport Norge.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hans tredje etappeseier i Tour de France kommer etter en vårsesong der Alaphilippe allerede har vunnet Milano-Sanremo og La Fleche-Wallonne.

– Jeg tror ikke de andre vurderte å følge ham en gang. Alle andre så ut som de var kokt og hadde nok med tempoet som var. Alaphilippe så ut som han var på søndagstur, og så forsvant han, legger Nordhaug til.

– Edvald på gang

Edvald Boasson Hagen hang med i feltet som jagde Alaphilippe i den kuperte finalen rundt champagnehovedstaden. Dimension Data-rytteren karret seg over de bratte toppene og endte til slutt på en 26.plass. Nordhaug mente han så en Boasson Hagen i fint driv oppover de bratte åsene i champagnedistriktet.

– Jeg synes det var oppløftende av Edvald. Han hadde ikke nok til å virkelig være i front, men jeg vil si det var en formstigning. Det var et skikkelig tøft ritt i dag, det gikk hardt fra start, og i avslutningen gikk det også veldig fort. Jeg tror Edvald er virkelig på gang nå.

Kristoffs store sjanse

Tirsdag venter en langt mindre kupert finale i Nancy, hvor Alexander Kristoff og resten spurterne er ventet å barke sammen på den fjerde etappen.

Dog er det et par utfordringer pakket inn mot slutten av etappen. Innenfor de siste tre siste milene venter først en ukategorisert stigning på et par kilometer, deretter en 4.kategori på 3,2 kilometer med fem prosent i snitt.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Côte de Maron topper seg ut med drøye 15 kilometer igjen å sykle. Det er en avslutning som kan minne om den Kristoff vant i på etappen til St-Etienne 2014.

– Det er absolutt en mulighet for Kristoff. Det passer han fint med en liten kick i forkant av avslutningen. Den kan kanskje ta brodden av de aller, aller raskeste. Kristoff kommer til å overleve, sier Nordhaug.

– Hvis Alex skal vinne i år, så er morgendagen (etappe 4) en av de store sjansene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse