Prøv Procycling Pluss idag

VANT IGJEN: Dylan Groenewegen vant den tredje etappen av Tour of Britain. FOTO: Stephen Pond/Getty Images

– Var nok ikke helt trygg på meg

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.09.19 22:14

Del på    

Toppresultat til tross, Trondsen forventer hjelperytterrolle videre i Tour of Britain.

(procycling.no): Omkranset av prominente spurtere som Dylan Groenewegen og Mark Cavendish kjempet Trond Håkon Trondsen innbitt om posisjonene, på den første etappen av Tour of Britain.

Nordmannen som har fått sjansen som stagiaire hos Odd Christian Eikings arbeidsgiver Wanty-Gobert gjorde til slutt en fin figur i spurten i Kirkcudbright, hvor han tok en syvendeplass.

– Fornøyd med starten på rittet. Var en relativt lett etappe og hektisk finale. Mange gode spurtere her, så det er ikke så langt unna å være veldig bra, oppsummerer han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mens Amund Grøndahl Jansen ledet an i Jumbo-Vismas godt smurte opptrekk var det ikke like harmonisk for Wanty-rytterne. 25-åringen hadde fått i oppgave å ligge plassert godt foran, for å prøve å hjelpe til i avslutningen.

For mens Trondsen spurtet på høyre side av veien, gjorde Boris Vallée det samme på motsatt side av veien og spurtet inn på plassen foran nordmannen.

– Så jeg gjorde egentlig det og ble liggende fremme den siste mila. Så fant ikke jeg og Vallée hverandre helt på slutten. Han forsvant litt lengre bak frem til et par kilometer igjen. Han var nok heller ikke helt trygg på at jeg kom til å fikse en sånn finale, siden vi ikke kjenner hverandre så godt, så det er ikke sikkert han søkte så mye mot meg heller.

– Et par etapper som passer meg veldig godt

Det britiske etapperittet går over åtte etapper og avsluttes neste søndag. Trondsen regner med det blir flere forpliktelser videre i rittet, men samtidig kan det også by seg anledninger for ham selv.

Spesielt etappe tre, fire, fem og syv har tøffe avslutninger, som kan passe den eksplosive rytteren godt.

– Vi får se hva som blir planen videre etter i dag. Det er et par etapper med motbakkespurt som passer meg veldig godt. Men i hovedsak blir det nok hjelpeoppgaver som i dag. Være den som henter flasker eller leverer tøy ved behov. Ellers er det nok jeg som har mest å bidra med helt på slutten i en spurt, så det kan fort bli tilsvarende rolle som i dag.

Tagget med: , ,

Les også disse