Prøv Procycling Pluss idag

HVER SIN SIDE: Som Andreas Leknessund og Amund Grøndahl Jansen står med ryggen til hverandre, har NM 2020 foreløpig fått restriksjoner som berører den ene delen av mesterskapet. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

NM delvis berørt av idrettsrestriksjoner – møte neste uke blir avgjørende

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.04.20 16:58

Del på    

Alle idrettsarrangementer med publikum avlyst frem til 15. juni.

(procycling.no): Tirsdag kunne kulturminister Abid Raja (Venstre) fortelle at alle idretts- og kulturarrangementer med publikum avlyses frem til 15. juni.

Overraskende er det ikke, men det betyr da at årets NM for landeveissyklistene blir berørt. I utgangspunktet skulle juniorene for begge kjønn og U23-herrene kjøre sine fellesstarter søndag 14. juni, mens de øvrige øvelsene er planlagt fra 16. til 21. juni.

procycling.no var tidligere tirsdag i kontakt med både Norges Cykleforbund og arrangørklubben Kristiansand CK, som begge da pekte på at man ville komme med en del avgjørelser etter et møte den 15. april. Samtidig var man også usikker på hva som ville komme ut av regjeringens nye tiltak, som altså nå tilsier at det blir særs vanskelig å gjennomføre NM i sin opprinnelige form.

– Vi ønsker å lage en skikkelig NM-uke, så forutsetningene for å lage det, når dette er situasjonen, er jo vanskelige, sier daglig leder i KCK, Jan Fredrik Stiansen. 

– Det går jo egentlig ikke, siden vi skal begynne den 14. juni. Vi skal ha et møte den 15. april, så der må vi se hva vi kan gjøre. Om det er mulig å trikse rundt, eller om vi bare skal ha fokus på den siste helgen, sier arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund, Cato Karbøl.

Kan bli vanskelig å gjennomføre eliteklassene

Spørsmålet blir jo videre om det i hele tatt er mulig å gjennomføre NM i 2020. Selv om det skulle bli utsatt, kan det generelle presset på den internasjonale sykkelkalenderen gjøre det vanskelig å få en ny og passende rittdato utover høsten, om restriksjonene skulle lette.

Mens det lettere kan la seg gjøre å finne en ny dato til aldersbestemte mesterskap (som jo situasjonen ble i fjor da U23-mesterskapet ble flyttet til 1. september), fremstår i stor grad 21. juni som den eneste muligheten for at man skal få et fullverdig elitemesterskap. 

– Det er det vi har pratet litt om. Vi tviler på at UCI kan sette opp noen vernede datoer for NM, sier Karbøl.

Et annet spørsmål er om det er mulig å arrangere et NM, Norgescup-ritt eller lignende uten publikum.

– Vi havner i kategorien lite publikum, og vi er jo ute på et stort område. Spesielt i Norgescup, i NM er det jo litt mer publikum. Men du har jo rytterne, som sitter sammen 100-150 mann. Det er det som stopper oss når det kommer til selve rittbiten nå.

De nye restriksjonene vil også gjelde for den andre Norgescup-helgen i Stjørdal, som var lagt til 6. og 7. juni. Fra før er allerede åpningshelga (Levanger 25.-26. april) i Norgescupen utsatt.

Tagget med: , ,

Les også disse