INGEN HAI I VÅGEN: Vicenzo Nibali er skadet og kommer ikke til VM i Bergen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nibali dropper VM i Bergen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.09.17 14:46

Del på    

Den italienske sjefen har disse rytterne å velge mellom.

(procycling.no): Overfor den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport bekrefter Italias landslagssjef Davide Cassani at Vincenzo Nibali utelates fra troppen som drar til verdensmesterskapet i landeveissykling i Bergen neste uke.

Nibalis deltakelse i VM så heller tvilsom ut da Bahrain-Merida-rytteren veltet på den nest siste etappen under Spania rundt sist lørdag. Italieneren kom til mål, men var tydelig i smerter med et forslått ribbein.

Nibali hadde før dette stilt spørsmål ved hvilken rolle han kunne spille i Bergen, og var tydelig på at neste års løype i Innsbruck var mer kupert og passet han mye bedre.

– Jeg har snakket med Vincenzo og trener Paolo Slongo. Dessverre har velten påvirket beslutningen hans. Han sliter med å puste og må hvile i flere dager, sier Cassani til La Gazzetta.

Den italienske sjefen vil dermed sette sin fulle lit til Matteo Trentin og Elia Viviani først og fremst. Quick-Step-rytteren Trentin vant nylig hele fire etapper under Spania rundt, mens Team Sky-rytteren Viviani har imponert med spurtseiere i Bretagne Classic og Cyclassic Hamburg de siste ukene.

De øvrige aktuelle rytterne er Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), Gianni Moscon (Team Sky), Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Alessandro De Marchi (BMC), Daniel Oss (BMC), Marco Canola (Nippo-Vini Fantini), Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac), Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert), Salvatore Puccio (Team Sky), Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida), Marco Marcato (UAE Team Emirates), Davide Villela (Cannondale-Drapac) og Daniele Bennati (Movistar).

Den endelige seleksjonen skal skje torsdag etter Coppa Bernocchi.

Peker på Edvald

Med sitt gull i 2008 er Alessandro Ballan foreløpig den siste verdensmesteren fra Italia. Italienerne har dog ikke har tatt en eneste medalje siden. Den stolte sykkelnasjonen er dermed inne i sin lengste medaljetørke i VM-sammenheng noensinne.

Cassani gjør derfor sitt for å justere forventningene til de asurblå denne gangen også.

– Dette er nok det sterkeste laget jeg har rådet over, men det er andre ryttere som er de store favorittene. Jeg snakker om (Peter) Sagan, (Greg) Van Avermaet og (Edvald) Boasson Hagen. Sett bort i fra kanskje (Julien) Vermote, tror jeg alle på det belgiske laget kan vinne. Det blir ikke lett for oss, men jeg har troen, sier Cassani.

– Rytterne mine er sterke og intelligente. Det vet at samholdet er deres fremste styrke og at de kan oppnå resultater som ikke er mulig på egenhånd. Jeg ser ingen fraksjoner i laget.

– Ryttere som Trentin og Viviani er på sitt beste nå.

Tagget med: , ,

Les også disse