INGEN RITT DE NESTE UKENE: Mitchelton-Scott vil ikke sykle noen ritt de neste ukene. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mitchelton-Scott trekker seg fra alle ritt de neste ukene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.03.20 17:14

Del på    

Vil ikke delta i noen ritt før etter 22. mars.

(procycling.no): Nyhetsbildet i sykkelsporten har denne uka, og spesielt onsdag, vært sterkt preget av det nye koronaviruset Covid-19. Jumbo-Visma har allerede trukket seg fra Strade Bianche, EF Pro Cycling har trukket seg fra de italienske rittene Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo de neste to-tre ukene, og nå har Mitchelton-Scott valgt å trekke seg fra all konkurranse fra og med 4. mars til og med 22. mars.

Det gjelder for både herre- og damelaget, og laget vil dermed stå over Strade Bianche (begge kjønn), GP Industria (herrer), Paris-Nice (herrer), Tirreno-Adriatico (herrer), Ronde van Drenthe (damer), Nokere Koerse (damer), Milano-Sanremo (herrer) og Trofeo Alfredo Binda (damer). 

Det skriver laget i en pressemelding.

Det betyr at ryttere som Adam og Simon Yates og Annemiek van Vleuten ikke blir å se i konkurranse den neste tiden.

Corona-opprør mot UCI og rittarrangører brer om seg

De skriver videre at UCI har blitt informert om avgjørelsen, og at laget vil følge nøye med på situasjonen under perioden og ut fra det ta en avgjørelse for den påfølgende perioden.

I pressemeldingen trekker de frem hovedgrunnene til at de nå trekker seg fra alle ritt de neste ukene.

– Vi som lagleger og hele laget for øvrig har en plikt for å beskytte helsen og velværen til våre ryttere og vårt støtteapparat. Vi vil ikke ha noen påvirkning eller kontroll over tiltakene som rittarrangørene gjør eller ikke gjør for å håndtere Covid-19-risikoen. 

– Vi er et stadig flyttende, internasjonalt logistisk puslespill, med støtteapparat og ryttere som reiser mellom ulike land med forskjellige helsesystemer og strategier rundt Covid-19. Konstant reising vil øke helserisikoen og gjøre håndteringen av logistikken, potensielle karanteneperioder og lignende ekstremt vanskelig.

– For å trekke tilbake enhver ytterligere påvirkning vi som lag, enten gjennom sykdom eller skader, kan påføre nasjonale og internasjonale helsesystemer og sykehus.

Tagget med: ,

Les også disse