SKIFTER LAG: Caleb Ewan byttet ut Mitchelton-Scott med Lotto Soudal neste sesong. FOTO: © Tim De Waele

Mitchelton-Scott vil ikke erstatte Ewan

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.18 20:50

Del på    

Nå blir det fullt fokus på sammenlagtryttere for det australske laget.

Onsdag ble det endelig bekreftet – Caleb Ewan skal sykle for Lotto Soudal de neste to årene.

Overgangen har i bunn og grunn vært den dårligst bevarte hemmeligheten i overgangsvinduet denne sesongen, og som ble tydeliggjort da Ewan plutselig ble vraket til Tour de France-laget.

Les også: Offisielt: Ewan klar for Lotto Soudal

Det er også en overgang som virkelig tydeliggjør skiftet til Mitchelton-Scott. Da laget ble startet opp i 2012, var laget nærmest blottet for klatrere. Istedenfor var det et stort fokus på spurt, tempo og éndagsritt, med ryttere som blant andre Matthew Goss og en Robbie McEwen i sitt siste år.

Siden kom Michael Matthews til og leverte på høyt nivå i flere år, før han igjen ble avløst av Caleb Ewan i 2015/2016. Men når Ewan nå forsvinner, er det ingen som står klare og sørger for at det australske laget «som vanlig» har en spurter i ypperste verdensklasse.

– Matt White, nå som det ser ut som Caleb Ewan er på vei ut, vil dere erstatte ham?

– Nei. Vi har utviklet oss i stadig større grad til et lag for sammenlagtryttere. Vi har fremdeles noen raske ryttere på laget, i Matteo Trentin, Luka Mezgec og Daryl Impey. De er ikke rendyrkede spurtere og slik jeg ser det, så er det bare fire-fem ryttere som vinner regelmessig. Ingen av dem er på markedet for øyeblikket. Det tar mye ressurser å ha en spurter i verdensklasse og ha et lag for sammenlagtrytterne, sa sportsdirektøren til procycling.no under Tour de France.

White var også klar på at en rytter som Edvald Boasson Hagen var helt uaktuell på grunn av budsjettet. Nordmannen, som ser ut til å signere en kontraktsforlengelse med Dimension Data, ville også havnet i gruppa utenfor de fire-fem som vinner regelmessig, som White beskriver.

For de siste årene er det sammenlagtplasseringer i de største rittene som har blitt det mest vesentlige, med ryttere som Simon og Adam Yates, Esteban Chaves, Mikel Nieve og Jack Haig. Det har resultert i en hel rekke med toppresultater, hvor Chaves har vært på pallen i vueltaen og giroen, mens Simon Yates lenge så ut til å vinne årets Giro d’Italia.

– Med én mann mindre i rittene, hvordan kalenderen utvikler seg og med Yates-brødrene og Chaves med kontrakter, så blir vi i stadig større grad et lag for sammenlagtryttere, konstaterer White.

Tagget med: , ,

Les også disse