NYTT LAG: I 2019 og 2020-sesongen vil Caleb Ewan bli å se i Lotto-Soudals farger. FOTO: / AFP PHOTO / BRENTON EDWARDS

Offisielt: Ewan klar for Lotto-Soudal

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.08.18 14:29

Del på    

Ikke før var André Greipel ute av portene, så …

(procycling.no): Ryktene begynte å murre alt i forkant av Tour de France, og bekreftelsen kom vel egentlig da Caleb Ewan likevel ikke ble funnet skikket til å representere Mitchelton-Scott under sommerens store høydepunkt.

Onsdag kom den offisielle meddelsen, da australieren ble presentert som ny Lotto-Soudal-rytter foran 2019 og 2020-sesongen.

Nyheten kommer for øvrig bare dager etter at det ble klart at André Greipel (36) sykler for Fortuneo-Samisic neste sesong.

Beundret McEwen som ung

Den 12 år yngre arvtakeren har ikke hatt en veldig god sesong, men han viste fram potensialet til fulle da han satt både Alexander Kristoff og Arnaud Démare kraftig på plass etter å ha syklet nesten 300 kilometer mellom Milano og Sanremo.

Etter å ha blitt vraket fra touren uttalte Ewan at ’knust’ ikke var et ord som dekket følelsene hans etter å ha blitt vraket fra årets hovedmål.

På vei inn i det belgiske lagets rekker, uttaler han følgende:

– Muligheten til å bli en del av Lotto-Soudal var for meg viktig og utrolig spennende. De er et lag som har en rik historie når det gjelder spurtere og klassikerne. Jeg brukte mange timer som ung på å beundre triumfene til Robbie McEwen, avslører Sydney-mannen.

Spillet i kulissene: Lurer du på hvorfor André Greipel forlot Lotto-Soudal? Da anbefaler vi denne artikkelen fra cyclingnews.com!

– Enorm respekt for Greipel

I diverse intervjuer har Greipel uttrykt at han ikke fikk respekten han fortjente i forbindelse med hans sorti som sykkelrytter.

Ewan er raus med ordene når han beskriver mannen han nå er signert for å erstatte:

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg har enorm respekt for André Greipel, det han har oppnådd som rytter og det han har stått for som person. Men nå er jeg om bord hos Lotto-Soudal, og håper å skrive et spennende nytt kapittel.

Venter stadig på Tour de France-debuten

Etter at han ble proff hos Orica GreenEDGE foran 2015-sesongen, har Ewan rasket sammen én etappeseier i vueltan, én i giroen og har totalt sju etappeseirer i Tour Down Under.

Fremdeles har han altså ikke debutert i Tour de France, men det er trolig et høyt ønske for Lotto-Soudal neste sommer.

– Han er en ekstremt talentfull spurter, som det blir hovedfokuset hos oss. Etter hvert vil vi også se på hva han kan få til i utvalgte klassikere. Dersom du klarer å ta andreplassen i Milano-Sanremo, har du definitivt både den fysiske kapasiteten og de tekniske egenskapene man trenger for å få til noe slikt, sier Marc Sergeant.

Tagget med: , , ,

Les også disse