Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Luka Mezgec overrasket på den andre etappen av Polen rundt. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Mezgec overrasket spurtstjernene i Polen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 4.08.19 18:43

Del på    

Suste inn til seier i Katowice.

(procycling.no): Uten noen store utfordringer ble det som ventet en ny massespurt på den andre etappen av Polen rundt. I front var det en rekke lag som var aktive i avslutningen, for å posisjonere sine respektive spurtere.

På de aller siste kilometerne gjorde Bob Jungels et monsteropptrekk for Deceuninck – Quick-Step, og ikke før det var 700 meter til mål maktet Trek-Segafredo å komme rundt, for å gjøre det siste opptrekket for John Degenkolb.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tyskeren forsøkte å starte sin spurt tidlig, men hadde ikke noen stor akselerasjon og falmet raskt da konkurrentene etter hvert gikk til. Fra dypet kom Fernando Gaviria i stor fart og UAE Team Emirates-rytteren tok fronten. Pascal Ackermann ble litt sperret til venstre og maktet aldri å komme ordentlig opp i fart.

Utilnærmelig akselerasjon

Det ble en svært raskt spurt, da det duppet litt nedover foran de siste hundre meterne, og uten noe eksepsjonelt opptrekk i front var det muligheter for å komme bakfra, noe Gaviria dro stor nytte av.

Det så ordentlig bra ut for colombianeren, som har slitt med skade de siste månedene, da han tok ledelsen, men på hjulet lå Mitchelton-Scott-rytter Luka Mezgec limt. Da sloveneren gikk til med 100 meter til mål så det nærmest ut som Gaviria sto stille.

Ingen hadde sjans til å kontre akselerasjonen hans og dermed suste han inn til sin første World Tour-seier siden 2014.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse