TOPPEN AV PALLEN: Team Sunweb kunne juble for seier i Bergen. FOTO: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Mener laguttaket ble nøkkelen: – Visste vi måtte ta med ryttere som kunne klatre

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.09.17 19:45

Del på    

Et veldisponert ritt sørget for gull.

BERGEN (procycling.no): Mens det snakkes mye om spesifikke treningsleirer for lagtempo, var herrene i Team Sunweb klar på at deres hemmelighet var av det enkle slaget.

– Hemmeligheten er å ha et veldig sterkt lag til denne løypa. Det er en helt annen løype enn tidligere år. Vi overkompliserte det ikke. Vi kjørte på følelsen, og det virket, sier lagets store stjerne, Tom Dumoulin.

– Dere spør alle etter hva spesielt vi gjorde, men noen ganger er det enkelt.

Vinneren av årets Giro d’Italia kom, sammen med Michael Matthews, rett fra WorldTour-rittene i Candada, mens lagets fire øvrige ryttere alle syklet Vuelta a España tidligere denne måneden. Dermed ble det heller ikke mye tid for å fokusere sammen på lagtempoen, men det grunnarbeidet la det tyske laget ned allerede før sesongstart på vinterens treningsleirer.

– På de få dagene vi hadde før lagtempoen, kunne vi ikke gjort mye (med en treningsleir). Til slutt så trenger du ryttere som har følelsen og kunnskapen om en lagtempo, og det hadde vi i dag.

Skryter av laguttaket

Til tross for Sunweb alltid har hatt en rekke gode temposyklister på laget, hadde de aldri blitt bedre enn nummer fem i lagtempo-VM før seieren i Bergen. Én av rytterne som har kommet inn i laget er Michael Matthews.

Australieren kom fra Orica-Scott før sesongen, et lag som hadde tatt medalje på fire av fem forsøk på lagtempo før VM i Bergen. Matthews har selv vært med de to siste årene, og hadde dermed allerede en bronsemedalje fra 2016.

– Jeg lærte mye i Orica om lagtempo. Vi var nesten alltid topp tre da. Jeg kom inn her med en ny tilnærming, sier Matthews.

Som Dumoulin, er han klar på at de ikke overkompliserte oppgaven, men stolte på at de hadde hestekreftene til å ta en seier. Han berømmer også lagledelsen for å plukke ut en god kombinasjon av ryttere. Matthews var i Bergen i mai for å undersøke løypene sammen med kvinnelagets Ellen Van Dijk (som var en viktig del av vinnerlaget til kvinnene), og de kom hjem med en beskjed om at løypa var tøffere enn først antatt.

– Vi visste at vi måtte ta med ryttere som kunne klatre. Vi kom forberedt, sier Matthews.

Og med grundige forberedelser kommer gjerne også gode resultater. Matthews er blant de store favorittene til søndagens fellesstart, mens Dumoulin har en lignende posisjon før onsdagens individuelle tempo. Til tross for å ha vært gjennom en tøff lagtempo, tror ikke Dumoulin at sjansene hans svekkes noe av lagtempo-gullet.

– Det er det samme for alle. Alle hovedkonkurrentene mine til onsdagen, kjørte også lagtempoen, sier Dumoulin.

Tagget med: , , ,

Les også disse