OVERLEGEN: Michael Matthews tok en svært overbevisende seier på den siste etappen av BinckBank Tour. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Matthews slo tilbake etter tøff sesong

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.08.18 15:55

Del på    

Presset Mohoric sikret sammenlagtseieren.

(procycling.no): I den tøffe avslutningen opp Muur van Geraardsbergen var det formsterk Michael Matthews som spurtet til en klar seier, foran Greg Van Avermaet.

Australieren har hatt en svært tøff sesong, hvor alt toppet seg med at han måtte bryte Tour de France etter bare fire etapper.

LES OGSÅ: Matthews: – Nå sykler jeg bare med hjertet

På den siste og avgjørende etappen av BinckBank Tour var han imidlertid tilbake på toppen av pallen, da han tok sesongens andre seier. Kjøringen i finalen var også nær å sikre ham sammenlagtseieren i rittet, men Matej Mohoric kjempet seg i mål og klarte å redde ledertrøyen med fem små sekunder tilbake til Team Sunweb-rytteren.

– Det er utrolig. Vi kom her med et mål om å vinne sammendraget med meg og Søren [Kragh Andersen] og spurtene med Max [Walscheid]. Vi gjorde en strålende laginnsats denne uken og i dag var et av mine store mål denne uken. Jeg ville avslutte på en god måte. Søren ofret seg virkelig for meg i dag. Han var faktisk lederen vår i dette rittet, men han så at jeg kanskje hadde bedre bein enn ham i finalen, så han kjørte inn bruddet for å gi meg den beste muligheten i finalen. Jeg er bare glad for å avslutte [arbeidet hans], fortalte en lettet Matthews etter etappen.

Mohoric under press

På de siste milene av etappen ble sammenlagtleder Matej Mohoric stadig satt under press, med en rekke angrep.

Med 15 kilometer til mål fulgte han angrepene til Tim Wellens (Lotto-Soudal) og Oliver Naesen (AG2R), men måtte slippe duoen inn i Bosberg. Her satte Naesen avgårde alene og selv om Wellens var like bak over toppen, maktet han ikke å komme seg opp til landsmannen.

Mens Mohoric havnet tilbake i hovedfeltet, jaget en gruppe på seks mann Naesen: Wellens, Zdenek Stybar (Quick-Step Floors), Michael Matthews (Team Sunweb), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Michael Valgren (Astana) og Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert).

(artikkelen fortsetter under bildet)

UTMATTET: Det holdt hardt, men Matej Mohoric sikret sin første sammenlagtseier i et World Tour-ritt i BinckBank Tour søndag. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Hovedfeltet bestod imidlertid av drøyt 40 ryttere og etter hvert var både Naesen og seksmannsgruppen sjanseløse. Stybar forsøkte et nytt angrep, men Mohoric var våkent med. Da Jasper Stuyven gikk til fikk han dog åpnet opp en luke, og fikk med seg Dylan Van Baarle (Team Sky), Tom Van Asbroeck (EF Education First-Drapac) og Stybar.

Søren Kragh Andersen satte seg i front og tauet det han kunne for å kjøre inn igjen kvartetten og med to kilometer til mål var alt samlet. Mens Van Avermaet og Matthews gikk til i front gikk det tyngre for Mohoric, som tapte terreng. Til slutt krysset han målstreken 13 sekunder bak Matthews, akkurat nok til å sikre sammenlagtseieren.

Tagget med: , ,

Les også disse