Prøv Procycling Pluss idag

FUNKSJONÆR I LØYPA: Eduard Grosu tok en klar seier, men det ble dramatisk like bak ham. Foto: Skjerdump/Eurosport Player

Ribbeinsbrudd og punktert lunge for Mohoric etter at funksjonær løp ut i veien

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.10.19 11:37

Del på    

VIDEO: Sesongen over for sloveneren.

(procycling.no): Det ble seier til Eduard Grosu på den andre etappen i CRO Race etter et strålende angrep inne på den siste kilometeren, men etappen vil nok huskes best for det som skjedde etter målgang.

Like etter målgang sprang det som tilsynelatende er en rittfunksjonær etter Grosu, men tre sekunder bak rumeneren kom et hovedfelt i full fart.

Rytterne prøvde å unngå mannen, men Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) endte med å kjøre rett inn i ham. Det gjorde sitt til at også Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) veltet, da mannen falt inn mot sykkelen til australieren.

(Saken fortsetter under videoen).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gikk verst utover Mohoric

Like bak Frapporti var Marko Kump (Adria Mobil). Han gjorde en unnamanøver for å styre klar av velten, som igjen gjorde at Cyril Gautier (Vital Concept-B&B Hotels) og Matej Mohoric (Bahrain-Merida) gikk i bakken.

Mens Frapporti, Edmondson og Gautier alle melder om litt forslåtte kropper og litt hudtap, gikk det langt verre utover Mohoric. Sloveneren brakk to ribbein og punkterte den venstre lungen. Han pådro seg også en blødning i  den venstre costo-diafragmatiske vinkelen.

Det opplyser Bahrain-Merida i en pressemelding. Det skal heldigvis ikke være noen nevrologisk skade, opplyser laglegen Marjan Korsic. Mohoric er selvsagt også ute av rittet, hvor han lå oppe på en femteplass etter de to første etappene.

I en pressemelding fra arrangøren skriver de at representanter fra rittarrangøren har vært på sykehuset og ønsket dem en god rekonvalesens, etter at ytterligere tre ryttere også måtte bryte etter en velt med rundt åtte kilometer igjen, men de har foreløpig ikke kommentert selve hendelsen direkte.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse