NY PODIEPLASS: Dan Martin befant seg nok i en gang i toppen i Fleche Wallonne. Men nok en gang var Alejandro Valverde suveren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com).

Martin: – Kanskje må jeg vente til Alejandro legger opp

Procycling
Tips meg

Publisert 19.04.17 20:55

Del på    

Quick-Step-rytteren optimistisk etter sin tredje podieplass i Flèche Wallonne.

(procycling.no): Med lagkamerat Bob Jungels tappert kjempende i et solobrudd i front, kunne Quick-Step fokusere all sin energi på å posisjonere Dan Martin riktig inn i Mur de Huy.

Men i den evinnelige jakten på sin første seier i Flèche Wallonne, måtte Martin nok en gang så seg slått av Alejandro Valverde (Movistar) som tok sin fjerde starte tittel (den femte totalt) i den belgiske klassikeren.

– Kanskje jeg må vente til Alejandro legger opp for å vinne Flèche Wallonne…Jeg håper å kunne slå han en dag, sier Martin etter sin 2.plass på Mur de Huy – i det som var hans tredje podieplass i Flèche Wallonne.

– Det var et merkelig ritt i dag, med sterk motvind. Farten var ikke veldig høy i hovedfeltet. Med alle bakkene på de siste 60 kilometerne ble det veldig nervøst og det var veldig mange opplagte ryttere igjen 50 kilometer fra mål, sier Quick-Step-rytteren.

På Mur de Huy, med lagkamerat Jungels innhentet, ble Valverde et naturlig referansepunkt for Martin som prøvde å bruke motvinden til sin fordel. En dårlig posisjon inn i den avgjørende bakken ble kanskje avgjørende for iren i negativ forstand.

– Jeg holdt meg rolig og visste at det var mulig å komme tilbake på grunn av vinden, men jeg klarte ikke å ta hjulet til Alejandro. Han har den eksplosiviteten som er vanskelig å matche, sier 30-åringen.

En fersk løypeendring fra arrangøren sørget for at de avsluttende bakkene kom tettere etter hverandre i årets utgave. Det første Quick-Step å utnytte ved å legge press på Movistar med angrepet til Jungels.

– Vi ønsket å gjøre rittet hardere og så angripe med Bob. jeg er fornøyd med andreplassen min bak en ryttere som Alejandro. Men det gjør vondt å komme på podiet for tredje gang og likevel ikke vinne.

2.plassen i La Flèche var dog solid indikasjon om Martins gode form denne sesongen. Den irske puncheuren tok en etappeseier i Volta ao Algarve og ble tredjemann sammenlagt i Paris-Nice tidligere i år. Martin håper imidlertid på enda bedre bein i søndagens Liège-Bastogne-Liège, rittet han vant i

– Det var en rotete finale (i dag) og jeg hadde ikke en veldig god posisjon inn i bakken, der planen var å ta hjulet til Alejandro. Selv om ting ikke var perfekt og jeg ikke hadde gode bein i dag, klarte jeg å komme tilbake og ta andreplass. Det gjør meg optimistisk foran Liège-Bastogne-Liège.

Tagget med: ,

Les også disse