Prøv Procycling Pluss idag

BRUKER ZWIFT: Dan Martin og Israel Start-Up Nation drar i gang veldedighetsritt på Zwift. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Martin sykler veldedighetsritt på Zwift i kampen mot korona

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 28.03.20 11:31

Del på    

Skaffer smittevernutstyr til helsepersonell.

(procycling.no): Dan Martin og Team Israel Start-Up Nation drar i gang et veldedighetsritt på Zwift. Målet for rittet, hvor alle fans som ønsker kan delta, er å samle inn vernemasker til helsepersonell som kjemper mot koronavirus.

Det såkalte «Medical Aid Ride» på Zwift vil finne sted søndag 29.mars klokken 15.00, anført av lagets irske stjerne Dan Martin, tidligere innehaver av timesrekorden, Alex Dowsett og den tyske legenden André Greipel, blant andre.

Kevin Ham er del-eier av laget, i tillegg til å være doktor. Gjennom en rekke virtuelle Zwift-ritt har kanadieren lovet å donere verneutstyr til sykehus som sliter i bekjempelsen av COVID19-viruset som rammer store deler av verden.

Ham eier også Reinvent.com og det kanadiske shippingselskapet Chit Charts, og lover å sende og donere en vernemaske for hver person som deltar i rittet.

– Den første turen vi hadde var for å spre budskapet om at folk skulle holde seg hjemme, men nå ønsker vi å gå enda lenger og hjelpe de medisinske ’troppene’ på frontlinjen i krigen mot korona, sier Ham.

Forrige uke arrangerte Team Israel Start-Up Nation et Zwift-ritt der nesten 1000 fans deltok. Laget håper at enda flere melder seg på denne gangen.

– Situasjonen vi befinner oss i er virkelig uten sidestykke, men den understreker også menneskets utrolige ånd, sier Dan Martin før søndagens ritt.

Dan Martin klar til dyst. FOTO: Israel Start Up Nation.

– Ved å holde oss hjemme og trene innendørs gjør vi et lite bidrag i denne kampen, og med denne utrolige gesten fra Kevin, kan vi gjøre noe enda mer meningsfullt. Jeg håper at mange deltar på søndag, slik at denne donasjonen blir stor og utgjør en stor forskjell for de som risikerer livet sitt på førstelinjen for å redde andre, sier den irske topprytteren.

– Jeg har to svigerinner som jobber i førstelinjen for å bekjempe dette viruset i Storbritannia og de verdsetter all støtte de kan få. Jeg ønsker å takke Kevin som har gitt oss denne muligheten til å delta i denne kampen.

Laget opplyser at søndagens Zwift-arrangement vil foregår over 90 minutter, hvorav de siste 20 minuttene er forbeholdt konkurranse. Arrangementet finner du her!

Tagget med: , , ,

Les også disse