Prøv Procycling Pluss idag

FRYKTER AVLYSNING: Arrangøren av Amstel Gold Race. FOTO: EPA/MARCEL VAN HOORN

Spøker for Ardenner-klassikerne, WorldTour-ritt avlyst

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.03.20 12:05

Del på    

Korona-utbruddet fortsetter å prege UCI-kalenderen.

(procycling.no): Rekken av avlyste ritt grunnet koronavirus vil trolig vokse seg betydelig lenger i tiden som kommer.

Etter kunngjøringen om påbudte avlysninger fra det internasjonale sykkelforbundet UCI i helgen, er heller ikke arrangøren av Amstel Gold Race optimistisk med tanke på å avvikle den 55. utgaven av rittet som etter planen skal gå 19. april.

I et intervju med nederlandsk media mandag sier arrangør Roy Packbier at det spøker for den nederlandske vårklassikeren som tradisjonen tro innleder de kuperte klassikerne i Ardennene.

– Vi følger beslutningene til myndighetene. Ingen tiltak er satt inn etter 6.april, men for å være helt ærlig, sjansene for at Amstel Gold Race vil gå som normalt er svært dårlige, sier Packbier til 1 Limburg.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Uroen hos den nederlandske arrangøren er nok godt begrunnet. Spredningen av COVID-19 i Europa har etter hvert ført til mange avlysninger, deriblant Giro d’Italia, Milan-San Remo, Tirreno-Adriatico, Tour of the Alps, Gent-Wevelgem og E3 BinckBank Classic. I Frankrike holdt ASO frem med Paris-Nice, men etter sterkt press ble søndagens avslutningsetappe stoppet før start.

Det er ventet at en beslutning som utsetter Flandern rundt kommer i løpet av de neste dagene. Samtidig innrømmer ASO at Paris-Roubaix og Ardenner-klassikerne Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege trolig heller ikke vil gå som planlagt.

– Dette er et veldig vanskelig prosjekt for oss. Situasjonen endrer seg fra time til time. Jeg kan bare rapportere videre det jeg hører, sier ASO-direktør Christian Prudhomme til RTBF.

– De sier at det må å gå seks uker i det minste, så hvis det nå er tilfelle blir det veldig komplisert å organisere de belgiske klassikerne, legger Prudhomme til.

RYKER TROLIG: Paris-Roubaix. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

I likhet med Belgia har Frankrike innført karantener og andre strenger tiltak som forhindrer fri ferdsel i det offentlige rom. Prudhomme har foreløpig ikke bekreftet en utsettelse av monumentet Paris-Roubaix, men rittdirektøren medgir at å avvikle brosteinsklassikeren som forventet blir uhyre krevende.

– Mitt ord er ikke offisielt, men det er vanskelig å se for seg at det blir noe annerledes med Roubaix i forhold til de andre rittene som er avlyst.

Romandiet avlyst

Søndag kunngjorde UCI, i tråd med anbefalingene fra verdens helseorganisasjon, WHO, at alle ritt i risikosonene for COVID-19-viruset skulle avlyses. Mindre enn 24 timer senere kom meldingen om at WorldTour-rittet Tour du Romandie ikke går som planlagt.

– På bakgrunn av tiltakene rettet mot koronavirus som forbundet og UCI har kommet med, og risikosonene som WHO har pekt på, har vi valgt å avlyse Tour de Romandie. Så fremt det er mulig blir 2020-ruten videreført til 2021, melder arrangøren av Tour de Romandie i en pressemelding mandag kveld.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det sveitsiske rittet skulle avholdes i månedsskiftet april-mai over seks etapper. Dette er første gang siden 1947 at det tradisjonsrike etapperittet ikke avvikles.

Baskerland avlyst

Nærmest samtidig med avlysningen i Romandiet, kom nyheten om at det baskiske etapperittet Itzulia Basque Country heller ikke avvikles neste måned.

– Vi har gjort alt for å avvikle rittet som planlagt. Vi hadde tenkt å innføre helsetiltak, strenge begrensninger, temperaturmålinger av rytterne, lukkede områder for start og mål, sier Julián Eraso hos arrangøren OCETA.

– Men grunnet den alvorlige situasjonen følte vi det nødvendig å utsette rittet. Dette for å sikre sikkerheten til deltakerne, publikum og samfunnet som helhet. Sikkerhet fremfor noe annet, legger Eraso til.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse