Mangeårig sportsdirektør ferdig i Jumbo-Visma

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.10.19 14:13

Del på    

Grøndahl Jansens sjef ikke med det nederlandske laget videre.

(procycling.no): Etter mange år i rollen som sportsdirektør er Nico Verhoeven ferdig i Jumbo-Visma etter denne sesongen.

Den 58 år gamle nederlenderen, tidligere topp-rytter med etappeseier fra Tour de France, har holdt en lederrolle i laget siden slutten av 1990-tallet.

”Etter en minneverdig sesong ble det bestemt at dette var det beste tidspunktet å skille lag”, skriver laget i en offisiell pressemelding onsdag.

”Team Jumbo-Visma tok mer enn femti seire i 2019, inkludert fire i Tour de France og sammenlagt i La Vuelta. De senere år var Verhoeven med på å legge grunnlaget for denne suksessen.”

Verhoeven forlater laget til Amund Grøndahl Jansen etter at det har hatt en av sine beste sesonger på mange år. Primoz Roglic vant etapper, holdt den rosa ledertrøya og ble nummer tre sammenlagt i Giro d’Italia på våren, før han etter sommeren gikk helt til topps i La Vuelta. Roglic signerte ny tre års kontrakt med laget like etterpå.

Styrker laget

I Tour de France tok laget den gule trøyen på åpningsdagen da Mike Teunissen vant. Dagen etterpå vant laget lagtempoen, før Dylan Groenewegen og Wout van Aert vant en etappe hver. I midten av oktober innkasserte Groenewegen seier nummer femti for Jumbo-Visma da han gikk helt til topps i Tacx Pro Classic.

Etter et meget solid 2019 har Jumbo-Visma søkt å styrke laget før neste sesong. Tom Dumoulin har signert en tre årig avtale. Laget har også hentet Tour de l’Avenir-vinner Tobias Foss fra Uno-X Norwegian Development Team.

Tagget med: , ,

Les også disse