ANKLAGET: Rafal Majka. AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Majka anklaget for bruk av testosteron som amatør i Italia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.02.18 21:46

Del på    

Polakken avviser det hele som falsk informasjon.

Anklagene kommer frem i en 114 sider stor rapport knyttet til amatørlaget Altopack Eppela.

Les mer: Seks doping-relaterte arrestasjoner etter dødsfall – saken som ryster italiensk sykkelsport

Det skriver den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport søndag, gjengitt av blant andre Cyclingtips.

Majka syklet aldri selv for laget, men samarbeidet med Elso Frediani, tidligere sportsdirektør i laget, da han syklet på den italienske amatørscenen fra 2008 til 2010.

Andrea Del Nista er én av de seks som har blitt arrestert i saken, og det er han som skal ha kommet med anklagene mot Majka.

Den italienske avisen har fått tilgang til et hemmelig opptak hvor han snakker om polakken.

– Da Majka ble trent av Frediani tok han testosteron og hev ampullene i hagen til naboen, sa Del Nista ifølge Gazzetta dello Sport. Italieneren skal også ha sagt at kjeven til Majka endret figur på grunn av testosteronet og veksthormonene han tok, noe som ga kjeven en mer kvadratisk form.

Sent tirsdag kveld responderte Majka til anklagene som har kommet fram.

– Med referanse til rapporter i media og lignende publikasjoner hvor ordet doping har kommet fram tett på mitt navn, så jeg vil erklære at jeg ikke støtter slike injurier som kan svekke tilliten mine venner og fans har til meg og direkte påvirke mitt gode navn og rykte, skriver han i en uttalelse på sin egen Facebook-side. 

– Jeg er stolt av å representere sykkellaget mitt og nasjonen min i internasjonale konkurranser, og jeg kan ikke tillate at navnet mitt knyttes til slike urettferdige handlinger jeg ikke har noen ting med, skriver han videre.

En annen polakk, Szymon Rekita, syklet selv på Altopack Eppela. I en kommentar til Onet er han sterkt kritisk til Del Nistas troverdighet.

– Han er en 50 år gammel mann som oppfører seg som om han er 15. Du kan ikke tro på ham, sier Rekita, som var staigiare i Trek Factory Racing (dagens Trek-Segafredo) høsten 2015.

Majka ble proff i Saxo Bank-Sungard i 2011, og i løpet av tiden i laget vant han Tour de Pologne, tre etapper i Tour de France og to klatretrøyer i samme ritt. Polakken gikk til Bora-Hansgrohe foran fjorårssesongen, hvor han blant annet vant én etappe i både Vuelta a España og Tour of California. I år startet han sesongen i Argentina med Vuelta a San Juan, hvor han endte på en femteplass sammenlagt. Hans neste ritt er Abu Dhabi Tour, som starter 21. februar.

Tagget med:

Les også disse