Prøv Procycling Pluss idag

FORLENGER: Yves Lampaert tar to nye år med Quick-Step Floors. Foto: Tim De Waele

Lampaert forlenger, Astana henter colombiansk talent

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 21.08.18 11:51

Del på    

De siste bevegelsene på overgangsmarkedet.

(procycling.no): Med nederlenderen Niki Terpstra på vei til det franske laget Direct Energie neste sesong, er det ventet at Yves Lampaert får en mer fremtredende rolle i klassikerrekkene hos Quick-Step Floors som nå har forlenget kontrakten med den belgiske mesteren ut sesongen 2020.

27-åringen Lampaert ble en umiddelbar hit da Quick-Step hentet ham i 2015 etter en rekke sesongen i Topsport Vlaanderen med drivende utvikling. I sin første WorldTour-sesong gikk han hen og vant Vest-Flandern Tredagers og kronet vårsesongen med en topp ti Paris-Roubaix. I 2017 kom hans virkelige gjennombrudd med seier i semi-klassikeren Dwars door Vlaanderen og en etappeseier i Vuelta a España. Iført den belgiske mestertrøyen vant Lampaert Dwars door Vlaanderen på andre år på rad denne sesongen, som så Quick-Step Floors dominere de flamske klassikerne.

– Jeg skal på ny fokusere på klassikerne og forhåpentligvis utrette noe stort. Jeg vil også fokusere på Grand Tour. I år syklet jeg mitt første Tour de France, som var en utrolig erfaring som ga mersmak, sier Lampaert.

Ifølge Quick-Step Floors-manager Patrick Lefevere vil Terpstras sorti åpne døren for Lampaert. Med Philippe Gilbert (36) og Zdenek Stybar (32) passert 30 år, fremstår den relativt unge Lampaert som lagets fremtid, sammen med Fernando Gaviria som også har et ønske om å prestere i brosteinsklassikerne.

– Yves er bare 27 år gammel, har en fin palmarès, og har vist seg som en skikkelig lagspiller, sier Lefevere.

– Jeg føler meg sikker på at Yves har mye å vise og det gir meg stor glede at han skal gjøre det i vår trøye de to neste årene.

Contreras til Astana

Den unge, colombianske rytteren Rodrigo Contreras har signert en ett år lang avtale med Astana for og med 2019. 24-åringen syklet for det colombianske kontinentallaget EPM denne sesongen og har en fra tidligere et opphold i Quick-Step Floors (2016).

Contreras er en meritert rytter i kampen mot klokka som nylig vant prologen og en 42 kilometer lang tempo i Vuelta a Colombia, samt tempoene i det sentralamerikanske- og karibiske mesterskapet. På nasjonalt nivå har Contreras tidligere vunnet Vuelta al del Cauca og Vuelta al Tolima.

– Vi kjenner Rodrigo Contreras som en ung rytter med stort potensial i temporitt. Så langt har han vist sterke resultater på kontinentalt nivå, og vi forventer at han utvikler egenskapene sine videre på WorldTour-nivå. I vårt lag har han iallfall de rette betingelsene til å gjøre det, sier Alexandr Vinokourov, manager i Astana.

Contreras er Astanas fjerde signering så langt i denne overgangsperioden. Vinokourov har allerede sikret seg signaturen til italieneren Manuele Boaro fra Bahrain Merida, Davide Ballerini fra Androni Giocattoli – Sidermec og Yuriy Natarov som kommer fra Astana City.

Øvrige forlengelser

I annet nytt har Patrick Bevin forlenget med BMC Racing Team, som i 2019 tar ny form etter fusjoneringen med CCC. 27-åringen fra New Zealand blir dermed lagkamerat med blant andre Greg Van Avermaet, Simon Geschke (fra Sunweb), Serge Pauwels (fra Dimension Data), og Wiliam Barta (fra Hagens Berman Axeon).

Samtidig har Peter Sagans Bora-hansgrohe fått på plass nye toårs-avtaler med sine polske ryttere Rafal Majka og Pawel Poljanski, samt australieren Jay McCarthy. Det tyske WorldTour-laget har foreløpig ikke annonsert noen nye tilskudd foran 2019-sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse