Prøv Procycling Pluss idag

Lunke søkte hjerte-råd hos Stein Ørn

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.12.19 11:35

Del på    

– Blant de mest kunnskapsrike på idrett og hjerte i Norge.

(procycling.no): Tidligere i måneden omtalte procycling.no ubehaget Sindre Lunke opplevde med forstyrrelser i hjerterytmen etter samling med Riwal Readynez i Danmark.

Etter omfattende EKG-målinger ble det besluttet at 26-åringen skulle legges inn ved St. Olavs hospital i Trondheim for videre undersøkelser. Selv om ekspertisen ikke fant noe galt med hjertet hans, ble han for sikkerhets skyld ilagt treningsforbud i påvente av MR-scanning av hjertet.

Siden den gang valgte Lunke å opprette kontakt med en annen lege som har spesialisert seg nettopp hjertesykdommer, nemlig Stein Ørn. 51-åringen er overlege ved Stavanger universitetsykehus, men for procycling.nos lesere er han nok best kjent som treneren til Alexander Kristoff.

– Hva har Stein hjulpet deg med i denne sammenhengen?

– Han er jo blant de mest kunnskapsrike på idrett og hjerte i Norge, så jeg har brukt ham som en ekstra sjekk i tillegg til St. Olavs og Lars Juel (laglegen i Riwal Readynez, vår anm.). Laglegen har samme oppfatning om at dette ikke er noe farlig, men St. Olavs vil være helt sikre. Det er greit å forhøre seg med forskjellige leger for å få ulike syn på saken og få litt fortgang, da det ikke går superkjapt i det offentlige helsevesenet. Stein har gått igjennom alle EKG, blodprøver og så videre. Han har kommet fram til at det er trygt å trene så lenge ikke symptomene vender tilbake. Det blir en rolig jul hjemme, og så får jeg krysse fingrene for at jeg kan bygge meg opp stille og rolig, sier Lunke til procycling.no.

Avventer MR på nyåret

Ekspertisen ved St. Olavs hospital har altså stilt seg bak rådene gitt av Ørn og danske Juel, og gått med på å åpne opp for lett trening så fremt ikke hjerterytmeforstyrrelsen dukker opp igjen – eller forverrer seg.

For å være helt sikre på at dette ikke dreier seg om en infeksjon eller betennelse på hjertet, skal Lunke inn til MR-undersøkelse den 3. januar.

– De siste dagene har jeg blitt bedre og bedre, så det har egentlig gått raskere enn antatt, sier trønderen.

Som lege er Ørn bundet til taushetsplikten når det gjelder andre personers helsetilstand. Lunke ble informert om at vi kom til å kontakte Ørn, og har godkjent det. Hjertespesialisten nøyer seg likevel med kun å kommentere følgende:

– Det stemmer at jeg har hjulpet til litt. Jeg har sett nærmere på det denne saken dreier seg om og gitt ham noen råd, sier Ørn til procycling.no.

Tagget med: , , ,

Les også disse