Prøv Procycling Pluss idag

STUDERER: Sindre Lunke tror ikke han kommer til å sykle flere ritt for Riwal Securitas Cycling Team denne sesongen. 27-åringen har bestemt seg for å avslutte toppidrettssatsinga. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no

Lunke skrevet ut av sykehus etter hjerteflimmer

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.12.19 19:50

Del på    

Får ikke trent før han får tatt en MR-undersøkelse.

(procycling.no): I etterkant av samling med danske Riwal Readynez i Svendborg, opplevde proffsyklisten Sindre Lunke kraftig hjertebank og forstyrrelser på hjerterytmen.

På legekontoret ble han utstyrt med EKG-måler og fikk beskjed om stort sett å holde seg i ro.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hjem fra samling etter hjerteflimmer

Etter at målingene ble gjennomgått av ekspertisen ved St. Olavs hospital i Trondheim, ble 26-åringen torsdag denne uka lagt inn for videre undersøkelser og observasjon.

Først i 16-tida fredag ble han skrevet ut. Da fortalte trønderen til procycling.no at legene foreløpig ikke har vunnet ut hva som er årsaken til forstyrrelsene han har opplevd i hjerterytmen. Men det ønsker selvsagt både legene og hovedpersonen selv å komme til bunns i:

– Jeg er egentlig glad for at de ikke har kommet opp med noen alvorlig prognose. Legene kan ikke utelukke at det kan dreie seg om en betennelse eller infeksjon i hjertet, men den eneste måten å få et sikkert svar er ved å utføre en MR av hjertet (magnetisk resonans, vår anm.), forteller Lunke til procycling.no.

Må holde seg unna trening

Ved offentlige sykehus kan køen for å få utført MR-undersøkelser være lang. Derfor ønsker Lunke å sjekke muligheten for å kutte ned ventetiden ved å ty til det private helsevesenet.

PÅ BEDRINGENS VEI: Sindre Lunke la ut dette bildet via sosiale medier etter et døgn utenom normalen på St. Olavs hospital i Trondheim. FOTO: Privat

Før han får unnagjort en MR, kan han heller ikke anstrenge kroppen i stor grad.

– Nei, inntil videre har jeg treningsforbud, innrømmer han.

– Hvordan føles kroppen nå?

– Jeg føler meg egentlig fint. Jeg synes kroppen føles bedre og bedre ut hver dag. Jeg har mest lyst til å trene, spesielt når jeg ser bilder av at alle andre er ute og tråkker i Spania eller andre steder i Norge. Uansett er helsa nødt til å komme først. Jeg skal bruke den tida her på å få et 100 prosent svar på hva som er årsaken til problemet. Jeg har dialog med laglegen i Riwal, og sammen med laget får vi legge opp et program som fungerer for å kickstarte treninga litt senere, forteller han.

– Fortsatt lenge igjen til OL

Selv om han ikke har fått noen endelig avklaring fra legene, er håpet at han klarer å smette inn en MR-undersøkelse i neste uke.

Hvis ikke skriver vi fort 2020 før det kommer til å skje noe som helst.

Lunke forteller at undersøkelsene som er gjort på ham på St. Olavs det siste døgnet, inkludert blodprøver og ultralyd, egentlig ikke har påvist noe galt med hjertet.

– Men dersom det skulle det være en infeksjon der, kan man forverre tilstanden. Det er heller ikke gunstig å gå rundt med forstyrrelse på hjerterytmen over tid, så nå skal vi være 100 prosent sikre før treninga gjenopptas.

– Du angrer ikke på at du troppet treningsleiren på Gran Canaria?

– Nei, jeg tror det var en god avgjørelse å reise hjem til Norge. Det hadde ikke vært noe særlig å ha reist ned til Gran Canaria og gått rundt og vært usikker der nede, sier Lunke som egentlig skulle ha trent der nede med lagkompis Kristian Aasvold denne uka.

Sesongens hovedmål for trønderen finner ikke sted før i slutten av juli, så per nå ser han liten grunn til å stresse over noen ekstra dager på sofaen i desember.

– Med tanke på at sesongen vanligvis starter i februar, skulle jeg helst vært tilbake på sykkelen som fort som målet. Det største mitt neste år kommer til å være OL i Tokyo – og det er fortsatt lenge til. Jeg vet jeg er god nok til å kvalifisere meg til det, avslutter Lunke.

Tagget med: , , ,

Les også disse