Prøv Procycling Pluss idag

NYE MÅL: Det blir økonomi og administrasjon utover for Sindre Lunke. FOTO: Riwal Readynez

Lunke legger om sesongstarten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.02.20 20:51

Del på    

Åpner med spansk rittrekke.

(procycling.no): Sindre Lunke skulle egentlig starte sesongen på måte som han gjorde i fjor, med Trofeo Laigueglia, etterfulgt av Tour du Var, Classic de l’Ardèche og Royal Bernard Drome Classic.

Men som følge av at hans danske arbeidsgiver, Riwal Readynez, har fått invitasjon til tre spanske ritt, er sesongstarten til trønderen lagt om.

I stedet for Trofeo Laigueglia blir nå Vuelta Ciclista a la Región de Murcia (14. til 15. februar) hans første ritt for sesongen, før det videre blir Clasica de Almeria (16. februar) og Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol (19. til 23. februar)

– Supert program!

I de spanske rittene venter en solid mengde klatring og god motstand fra WorldTour-lag som Astana, Movistar, Lotto Soudal og Jumbo-Visma.

– Klatreformen er ikke på topp, men det skal den ikke være [ennå], så det blir mest for å komme i gang, men det er et supert program, sier han entusiastisk.

Han har ikke for store forhåpninger til egen prestasjon.

– Jeg får nok ganske frie tøyler, men vil bruke perioden til å bygge form og gi en del til laget, slik at jeg kan få hjelp ved senere anledninger.

Høydesamling i mars

Etter den spanske rittrekken vil han i år som i fjor også sykle Classic de l’Ardèche og Royal Bernard Drome Classic, som opprinnelig planlagt.

Deretter går turen til Sicilia, hvor det venter en høydesamling på Mont Etna, for å lade opp til Giro di Sicilia (1. til 4. april).

PS: Sindre Lunkes sesongplan finner du her!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse