AUSTRALIA: Sykkelritt i Australia i januar har blitt en vane for sykkelfansen de siste årene, men luftkvaliteten følges nå tett inn mot rittene som venter grunnet de mange skogbrannene. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Luftkvaliteten følges tett inn mot det australske mesterskapet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.01.20 11:04

Del på    

Både mesterskapet og Tour Down Under ser ut til å gå som planlagt, til tross for de massive skogbrannene i Australia.

(procycling.no): De siste ukene har flere skogbranner ført til store ødeleggelser i Australia. Rapportene sier at 24 mennesker har blitt drept, flere tusen har blitt evakuert og det har blitt rapportert at flere millioner dyr har mistet livet.

Som følge av de mange brannene, er luftkvaliteten i flere områder svært dårlig. Det førte nylig til at en større internasjonal tennisturnering nylig ble flyttet fra hovedstaden Canberra til Bendigo i delstaten Victoria, en kjøretur på drøyt 600 kilometer.

Selv om det er delstaten New South Wales som er hardest rammet av brannene, har det også vært en rekke branner i Victoria. Det er også delstaten hvor det australske mesterskapet i landeveissykling etter planen skal arrangeres denne uka, i byen Ballarat, 100 kilometer vest for Melbourne og 100 kilometer sør for Bendigo. 

Etter planen skal det kjøres tempoer i de ulike klassene på onsdag og torsdag, kriteriumsritt på fredag og fellesstarter i helgen.

I en oppdatering publisert mandag, skriver arrangøren at mesterskapet for øyeblikket vil gå som planlagt, men at de følger nøye med luftkvaliteten, værmeldingene og brannvesenet i delstaten. Arrangøren vil teste luftkvaliteten to ganger om dagen, og vil også rådføre seg med det medisinske personellet knyttet til rittet.

Foreløpig ser det ut til at værmeldingene er gode, og at man derfor altså kan arrangere mesterskapet etter planen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Flere branner i Adelaide-regionen

Tour Down Under starter uka etter med damenes ritt fra 16. til 19. januar. Herrene har sitt vanlige kriteriumsritt den 19., før selve rittet går fra 21. til 26. januar.

Etapperittet arrangeres i området rundt Adelaide, i delstaten South Australia. Også i South Australia har det vært flere skogbranner, hvor nettopp området rundt Adelaide har vært hardt rammet. I tillegg er det også flere branner på øya Kangaroo Island, like utenfor Adelaides kyst.

I en pressemelding sendt ut på fredag, skrev arrangøren bak Tour Down Under at man foreløpig jobber for å arrangere rittene som planlagt.

– Etter å ha hatt samtaler med Adelaide Hills Council (lokalmyndighetene som er med på å arrangere rittet), er det viktigste vi som et ritt kan gjøre for øyeblikket å vise at Adelaide Hills holder hjulene i gang, promotere regionen og oppmuntre folk til å reise til regionen og støtte den, skriver de i pressemeldingen.

Den australske sommeren er kjent for å være veldig varm, og flere etapper har de siste årene blitt kortet ned på grunn av temperaturer på over 40 grader.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse