KAN ENDE OPP I SUNWEB: Andreas Leknessund. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

Leknessund har tilbud fra Team Sunweb

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.05.19 09:38

Del på    

Kan likevel velge norsk løsning i 2020.

(procycling.no): Kun sju sekunder bak Edvald Boasson Hagen under NM-tempoen i Sandefjord i fjor, andreplass under dag to av klatrerittet Ronde de l’Isard – og denne sesongen: Andreplass i Gent-Wevelgem Kattekoers og i Circuit des Ardennes-sammendraget.

Dette er prestasjoner WorldTour-lag på øverste hylle får med i jakten på det «nyeste av det nye».

Flere av dem, blant annet Sunweb-systemet, har fulgt 19 år gamle Andreas Leknessunds utvikling nøye, helt siden han alt i juniorklassen begynte å vinne ritt internasjonalt.

procycling.no vet at Team Sunweb alt har lagt et langsiktig tilbud på bordet for å sikre seg Tromsø-gutten som per dags dato sykler for Uno-X Norwegian Development Team.

Nederlenderne, selv om laget de facto er registrert i Tyskland, har til og med åpnet opp for at han kjøre ett år til i Norge på det som vil være det prokontinentale nivået for den norske satsingens del.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Flere lag viser interesse

Det er også flere andre lag som jakter på lysluggens underskrift. Jumbo-Visma ønsket å få Leknessund ned til treningssamling i vinter, men da endte han opp med å takke nei av familiære årsaker.

Etter det procycling.no forstår er det imidlertid Sunweb som leder an i kampen om nordmannen. De skal være villige til å strekke seg langt for eventuelt å matche bud fra andre beilere, men vil gjerne sikre seg nordmannens underskrift allerede nå.

I desember var han også en snartur innom UAE Team Emirates for å kikke nærmere på forholdene der.

Både Leknessund og hans italienske agent Manuel Quinziato innrømmer at det er stor pågang fra lag som er interessert i et framtidig samarbeid. Det presiseres dog at ingenting er underskrevet eller avgjort per nå:

– Det er interesse fra flere lag. Mye interessant og spennende, og ingen endelige valg er tatt. Akkurat nå er fokuset på det kommende rittene som jeg ser på som store mål for sesongen, sier Leknessund til procycling.no og tenker blant annet på Ronde de l’Isard, Tour of Norway og NM.

Har imponert i Belgia

19-åringen reiste til Belgia i månedsskiftet mars/april for å sikre seg mer erfaring fra å kjøre brosteinsritt i Belgia, og det har gått over all forventning.

Han ble nummer 2 i Wevelgem, vant ungdomstrøya og ble andremann sammenlagt i Circuit des Ardennes og satt med den andre store gruppa inn under Liège-Bastogne-Liège.

(artikkelen fortsetter under)

UTFORDRET PROFFEN: Andreas Leknessund pushet Edvald Boasson Hagen hele veien inn i kampen om NM-gullet på tempo i fjor. FOTO: Theis Magelssen/procycling.no

Resultatene mener sykkelsjef i Uno-X Jens Haugland er en god indikasjon på at han ikke trenger å ta steget ut ved første korsvei:

– Andreas er en reflektert gutt og han tar dette med ro, og kanskje enda mer med ro enn oss andre rundt ham gjør. Å bli proff er ikke noe som stresser ham overhodet, og det er klart at det er mange som følger utviklinga hans med interesse. Han gjorde sine saker meget godt både i Wevelgem og under Circuit des Ardennes. Vi mener at å sitte med der framme når disse løpene skal avgjøres vil være en god utvikling også for ham neste år, sier Haugland.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Uno-X er i god ledelse

Leknessund er selv heller ikke avvisende når han får spørsmål om å ta én sesong til i hjemlige omgivelser er aktuelt.

– Jeg kan uansett avslører at Uno-X er i en ganske god ledelse for neste sesong. Det er moro at jeg og laget fikk vist oss frem i de belgiske brosteinsrittene i år. Jeg har tidligere sett på dette som en svakhet for min egen del, sier Leknessund som framfor alt har vist seg fram i motbakkene og på temposykkelen så langt i hans unge sykkelkarriere.

Når spørsmålene dreier seg om tilbudet fra Sunweb, er responsen hans følgende:

– Da vet du noe ikke jeg vet. Vi prater litt sammen, men annet enn prat er det ikke foreløpig. Sunweb er et spennende lag, så tilbud derfra hadde vært stas, sier han.

Eventuelle tilbud vil heller ikke Haugland kommentere, og henviser videre til agent Quinziato. Han ser fremdeles for seg at tromsøværingen trer på seg Uno-X-drakta over hodet også neste sesong.

– Vi har et innstendig ønsket om at Andreas sykler hos oss også neste år, og det har en selv også uttrykt ved en rekke anledninger. Nå har det seg slik at han er i en posisjon som gjør det mulig, og at han senere kan stake ut en framtidig kurs på en større scene. Men det valget skal Andreas få lov til å ta selv når den tid kommer, sier Haugland.

PS: Lørdag var Leknessund i aksjon i nasjonscupen under L’Etoile d’Or i Lussac-les-Châteaux. Det endte opp med 21.-plass drøye 15 sekunder bak vinneren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse