SLUTT: Her er Juan Amador Castaño (i rosa) fra Manzana Postobon i aksjon under Tour of The Alpis. Etter to positive dopingprøver i løpet av ett år, har laget nå besluttet å legge ned satsinga. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Legger ned etter flere dopingsaker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.05.19 10:38

Del på    

Slutt for Manzana Postobón.

(procycling.no): Etter at Wilmar Paredes testet positivt for EPO i april, passet det svært dårlig for Manzana Postobón at det i forrige uke også kom fram at Juan José Amadors prøve tatt utenfor konkurranse i oktober i fjor gjorde utslag for Boldenone (et steroid).

To positive dopingprøver i løpet av 12 måneder gir automatisk sanksjon fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI), men det blir nok overflødig denne gangen.

Les også: Gavirias opptrekker fjernet fra Giro d’Italia

I natt kom nemlig meldingen fra eierselskapet Corporación Pedalemos por Colombia har valgt å stanse drifta av sykkellaget. Det har også medført at navnesponsor Postobón har trukket sponsoratet sitt innenfor sykkelsporten.

– I løpet av de siste 10 åra har Corporación Pedaleamos por Colombia, et nonprofit-prosjekt født av lidenskap for sykkelsporten, vært dedikert av å fremme idretten med fokus på utvikling av sykkelryttere med stort potensial. Videre har vi holdt syklingens etikk, fair play og å holde konkurransene fri for doping høyt, skriver direktør Alejandro Restrepo i en pressemelding.

Nekter enhver kjennskap til steroid

Hvor godt man har lykkes med sistnevnte punkt, kan diskuteres. I fjor syklet Sebastian Molano for satsingen. 24-åringen ble sendt hjem fra Giro d’Italia etter at lagets interne testprogram plukket opp unormale fysiologiske data hos spurtopptrekkeren.

Les også: – Colombia er for sykling, det Brasil er for fotball

Amador, som det ble gjort kjent hadde testet positivt for Boldenone i forrige uke, har nektet enhver kjennskap for å brukt forbudte stoffer.

– Siden jeg var et barn har jeg holdt til hos Manzana Postobón, og i løpet av den tida har de innprentet i meg at fair play og å være en rakrygget atlet er i tråd med lagets prinsipper. Det er også verdier jeg selv holder høyt. Jeg mottok en pressemelding, der det står at en prøvene mine skal ha gitt positivt utslag for Boldenone, og det er noe jeg ikke aksepterer. Testen ble tatt for syv måneder siden, og først nå ankommer resultatene som jeg gjentar at jeg ikke aksepterer. Jeg føler meg rolig selv etter disse nyhetene, fordi jeg har gjennom hele karrieren har gjort treningsarbeidet mitt åpent og redelig, sier han.

Skred av positive prøver

Også Manzana Postobón hevder at de har tatt dopingkampen på fullt alvor. De siste åra har likevel økt testing innenfor Colombia avdekket store problemer med blant annet bloddoping:

– Vi har arbeidet hardt i kampen mot doping. En kamp som var innenfor rekkevidden vår. Utover det har vi lært alle medlemmer av organisasjonen, spesielt profesjonelle og ungdomsryttere, og deres familier, om viktigheten av å utgjøre en forskjell med god atferd, respekt for kroppen og egen helse, samt å ta samfunnsansvaret som følger med rytteren som rollemodeller for andre, heter det i pressemeldinga.

Les også: Pantano tatt for EPO-bruk

Det har vært et ras av positive dopingprøver innenfor sykkelsporten de siste månedene, og spesielt fra Colombia. Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) testet positivt for EPO. Hans landsmann Alex Cano (Coldeportes Zenu) ble suspendert på grunn av unormale verdier i hans biologiske blodpass.

I tillegg har den østerrikske etteforskning døpt «Operasjon Aderlass» sendt Kristjan Koren (Bahrain-Merida) hjem fra Giro d’Italia og Kristijan Durasek (UAE Team) hjem fra Tour of California. Etterforskningen har også kretset rundt tidligere proffer, nemlig Alessandro Petacchi (lagt opp) og Borut Bozic (nå sportsdirektør i Bahrain-Merida).

PS: Manzana Postobón syklet Tour de Fjords og Tour of Norway på norsk jord i 2017.

Tagget med: , , , ,

Les også disse