UTE AV GIROEN: Juan Sebastian Molano ble fjernet fra Giro d'Italia etter uvanlige fysiologiske funn. Her vinner han en etappe under Vuelta a Colombia tidligere denne sesongen. (Photo by Maximiliano Blanco/Getty Images)

Gavirias opptrekker fjernet fra giroen av UAE Team Emirates

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.05.19 12:09

Del på    

Lagets interne testregime har avdekket «unormale fysiologiske funn».

(procycling.no): Man sitter helt klart igjen med flere spørsmål enn svar, etter at UAE Team Emirates tirsdag kunngjorde at de trekker Juan Sebastian Molano ut av Giro d’Italia.

24-åringen er sentral i opptrekket til landsmann Fernando Gaviria sammen med Simone Consonni, og endte selv på en 21.-plass i Orbetello.

UAE skriver at lagets eget «strenge og sofistiskerte, interne monitoreringssystem» har avdekket hva de beskriver som «uvanlige fysiologiske resultater» hos Molano. Det betyr at rytteren blir «midlertidig suspendert» og dermed er ferdigkjørt i Giro d’Italia etter kun tre etapper.

WorldTour-laget, som blant annet huser Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen, vil nå bruke de nærmeste ukene til å komme til bunns i hva de «uvanlige verdiene» skyldes.

Trøbbel med det biologiske blodpasset?

Selv om det ikke er spesifisert i pressemeldinga, er det naturlig å tenke at dette har med utøverens biologiske blodpass å gjøre. Her følger i hvert fall både lagene (internt) og antidopingorganisasjonene (eksternt) med på blodverdiene.

For noen år tilbake tok Team Sky det samme skrittet, da de endte opp med å plukke Sergio Henao ut av konkurranse dagen før han var blant favorittene til å vinne La Flèche Wallonne. Etter en intern gransking i regi av laget, ble Henao siden frikjent for anklagene.

Siden den gang har også 31-åringen skrevet under for UAE Team Emirates.

Vi skal heller ikke mange ukene tilbake for å finne en annen kolombianer som havnet i trøbbel. Trek-Segafredos Jarlinson Pantano testet positivt for EPO, i en prøve tatt utenfor konkurranse i vinter. 30-åringen ble umiddelbart suspendert av arbeidsgiveren, mens man prøver å finne ut hva som er bakgrunnen for sporene av EPO i A-prøven hans.

Tok ansvar da Gaviria slet

Molano ankom laget fra prokontimannskapet Manzana Postobon foran årets sesong. Han vant en etappe under Colombia 2.1 i hjemlandet i februar, etter at Gaviria hadde stått av rittet samme dag på grunn av sykdom.

24-åringen har tidligere vunnet Tour of China sammenlagt og blitt panamerikansk mester på landeveien.

Han står også bokført med etappeseirer fra Volta ao Alentejo, Tour of Taihu Lake og Tour of China. I 2017 ble han også nummer tre under GP de Denain for sin kolombianske arbeidsgiver.

Saken blir oppdatert!

Tagget med: , , , ,

Les også disse