Prøv Procycling Pluss idag

DETTE KAN BLI HJEMMEBANE FOR SKY: Team Sky ble, som alle andre lag, tatt i mot som helter under lagpresentasjonen i Tour Colombia 2.1. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images

– Colombia er for sykling, det Brasil er for fotball

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.02.19 11:36

Del på    

Folkefest på fotballstadion for å hylle Bernal & Co.

(procycling.no): Som journalist i Tour de France kan man ikke unngå å legge merke til entusiastiske, kolombianske nyhetsreportere som kommenterer direkte fra sin posisjon i presseteltet underveis på etappene.

Se flere bilder i galleriet litt lengre ned i artikkelen!

Sykkelsporten er enormt populær i det søramerikanske landet, og tidligere ble mye av interessen kanalisert mot Nairo Quintana. Det kolombianske folket elsker sykling, og når talentutviklingen er av kaliberet Egan Bernal, Fernando Gaviria og Álvaro Hodeg, vil ikke det endre seg med det første.

Trioen er nå, sammen med en rekke andre nasjonale stjerner, på plass for å gjøre unna Vuelta a Colombia 2.1.

I helga ble fotballstadionet Atanasio Girardot i Medellin tatt i bruk for å gjøre unna lagpresentasjonen. Det var ikke vanskelig å få det kolombianske folket dit: Mer en 20.000 mennesker møtte opp til begivenheten.

– Colombia er sykling og det er ære å motta folkets hyllest. Nå har også ryttere som Chris Froome fått oppleve hvor mye kjærlighet folket vårt har for denne idretten, uttalte Egan Bernal til avisen El Tiempo.

– Står ikke tilbake for noen andre land

Sky har fått plass til hele fire kolombianere i laguttaket til rittet: Bernal, Ivan Sosa, Jhonatan Narvaez og Sebastián Henao sykler sammen med Froome og spanske Jonathan Castroviejo.

Dave Brailsford får ikke fullrost talentutviklingen i landet nok:

– Talentutviklingen i Colombia står ikke tilbake for noe annet land. Jeg tror ingen andre land matcher det, for å være helt ærlig. For meg kan dette sammenliknes med det Brasil opplever med fotballen. Jeg tror Colombia kan gjøre det samme innenfor sykkelsporten. Det ligger i deres natur, sier Brailsford til cyclingnews.com.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Historisk sett er landet kjent for sine klatrere, men med «fast men» som Gaviria og Hodeg har landet nå noe å glede seg til nærmest uansett etappeprofiler. I mange år har Colombia ble nevnt som mulig vertsnasjon for Sykkel-VM, og da er det gjerne Bogota som er blitt nevnt.

Den forrige gangen VM ble lagt hit, var for øvrig i 1995. Den gangen ble Abraham Ohlano verdensmester foran Miguel Induarin og Marco Pantani.

Quintana: – Gjensyn med paradiset

Sky er langt ifra de eneste som nyter godt av kolombiansk påfyll i rekkene for tida. Rett fra sammenlagtseier i Vuelta a San Juan har Winner Anacona (Movistar) ankommet rittet.

Han har med seg mer enn habile klatrere i Nairo Quintana og Richard Carapaz.

– Det er en glede å være tilbake i dette paradiset. Det er ingen andre land i verden som kan måle seg med Colombia. La oss nyte rittet og denne festen organisert av det kolombianske folket. Vi er en nasjon av sykling, syklister og gode ting, uttalte Quintana i til pressen.

Spurtsjanse i Gavirias nabolag

Rittet starter med lagtempo i Medellin, og så en spurtetappe i La Ceja, bydelen Fernando Gaviria er født og oppvokst i.

– Målgangen i La Ceja, er praktisk talt ved huset jeg vokste opp i, og det blir veldig spesielt for meg. Jeg håper dette blir min dag. Jeg har en stor konkurrent i Álvaro Hodeg, minner Gaviria om.

Det venter også flere kuperte etapper i rittet, som får sin Gran Finale med toppfinish på Alto de Palmas på den sjette, og siste, etappen. Fire av seks etapper går hovedsakelig på veier som ligger mer enn 2000 meter over havnivået.

Under presentasjonen på Atanasio Girardot ble også Daniel Martinez og spesielt Rigoberto Urán hyllet av tusenvis av mennesker som hadde møtt opp.

Stående ovasjoner vanket det også for Superman Lopez (Astana Pro Team):

– Jeg er stolt av dette rittet og min tilhørighet her. Og å være del av Vuelta Colombia 2.1. Vi har opplevd mye galskap her, og det eneste jeg kan gjøre er å invitere med meg lagkompisene mine hit, og la de oppleve rittet selv, sier Miguel Ángel López til El Tiempo.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse