Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Leddgikt stopper karrieren til australsk mester

Procycling
Tips meg

Publisert 29.11.16 14:56

Del på    

27-åringens smerter ble for store.

Jack Bobridge avslører i et eksklusivt intervju med den australske avisen The Advertiser at han avslutter sin profesjonelle sykkelkarriere. 27-åringen syklet for Trek-Segafredo denne sesongen, men har på grunn av helseårsaker bestemt seg for ikke å fortsette.

– Siden lekene i Rio har jeg trappet ned trening og ritt, og funnet ut at leddgikten er blitt 100 prosent bedre, som gjør at jeg kan slutte med alle medisiner også, sier Bobridge.

Bobridge ble diagnostisert med revmatoid artritt i 2010, men har klart å håndtere den kroniske leddtilstand som aktiv på sportens høyeste nivå. Nå er imidlertid belastningen blitt for stor.

– I fjor valgte jeg å komme tilbake til Australia for å konsentrere meg om banesykling, og gikk deretter tilbake til WorldTouren i år som et siste forsøk.

– Jeg bryr meg egentlig ikke hva andre mener om hva jeg burde gjøre. Jeg reiste tilbake til Europa for å avslutte tankene mine, og fant ut at det var ikke noe glede ved dette med tanke på leddgikten og smertene, sier Bobridge – som syklet Giro d’Italia denne sesongen.

– Alt man må gjennomgå i en Grand Tour og ritt for øvrig er ikke gøy. Smertene i føttene mine, hendene og ryggen. Når alt bli betent kjemper kroppen mye og en Grand Tour er tøff nok i seg selv, sier Trek-rytteren som er australsk mester av året.

Bobridge ble profesjonell med Garmin-Transitions i 2010, signerte for GreenEDGE i 2012 og syklet to sesonger med Blanco Procycling etter det. I 2015 trappet han ned ved å sykle det australske kontinentallaget Team Budget Forklifts, før han returnerte til WorldTouren i 2016 med Trek-Segafredo.

Bobridge har etappeseiere fra WorldTouren i Eneco Tour og Tour Down Under, og hadde et mislykket forsøk på timesrekorden i januar 2015. Hans beste prestasjoner stammer dog fra banen. Bobridge har åtte medalje fra ulike verdensmesterskap og var del av det australske laget som tok OL-sølv under forfølgelsesrittet i Rio.

Tagget med: ,

Les også disse