Prøv Procycling Pluss idag

SEIERSJUBEL: Chris Froome, Chris Lawless og Owain Doull kunne juble etter målgang. Foto: Michael Steele/Getty Images

Lawless og Ineos holdt unna i Yorkshire

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.05.19 18:38

Del på    

De unge rytterne viste seg nok en gang frem.

Med en rekke ryttere innenfor rekkevidde av sammenlagtseieren, leverte den avsluttende etappen i Tour de Yorkshire som vanlig en spennende finale.

Eddie Dunbar (Team Ineos) lå noen sekunder foran feltet i den siste bakken med seks kilometer igjen. Der støtet Greg Van Avermaet (CCC) seg opp sammen med Chris Lawless (Team Ineos) og sammen holdt de akkurat unna for feltet bak inn mot mål. 

Dermed hadde Lawless sikret seg sammenlagtseieren så lenge han holdt hjulet til Van Avermaet inn til mål, og i spurten lå han klistret på hjulet hele oppløpet. Den unge briten gjorde ikke noe forsøk på å komme seg forbi Van Avermaet på slutten, men andreplassen var nok til å ta sammenlagtseieren. Dermed kunne både Van Avermaet og Lawless juble i det de krysset målstreken.

Van Avermaet avslutter dermed sin vårsesong med sin andre seier for sesongen. Van Avermaet ble også nummer to i sammendraget, to sekunder bak Lawless, mens Dunbar tok tredjeplassen i sammendraget.

TO GLADE MENN: Både Van Avermaet og Lawless jublet etter å ha krysset målstreken. Foto: Michael Steele/Getty Images

Lunke startet Riwal-kjøret

Et brudd med Jonathan Hivert (Total Direct Energie), Jake Scott (Swiftcarbon), Joey Walker (Madison Genesis), Arnaud Courteille og Pierre Rolland (Vital Concept), Julen Irizar (Euskadi-Murias), Victor Lafay (Cofidis) og Ethan Hayter ( Storbritannia) entret de siste fem milene med et forsprang på halvannet minutt.

Der begynte bakkene som skulle avgjøre Tour de Yorkshire og umiddelbart i bunn av Greenhow Hill (3,2 kilometer á 7,5 prosent) satt Sindre Skjøstad Lunke (Riwal Readynez) seg i front av feltet for å holde høy fart for lagkaptein Alexander Kamp. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Opp bakken ble flere ryttere skallet av i feltet, samtidig som bruddet også ble splittet med Hivert, Courteille og Lafay fremst.

Sammen med den svenske mesteren Lucas Eriksson holdt Lunke farten i feltet hele veien opp – en fart som gjorde at feltet ble redusert til rundt 40 ryttere, hvor verken Krister Hagen (Riwal Readynez) eller Rasmus Fossum Tiller (Team Dimension Data) klarte å henge med.

Start-stopp i feltet

Forspranget ned til tettrioen ble kjørt ned til 50 sekunder over bakketoppen, men med kun Lunke og Eriksson sammen med Kamp, stoppet det hele opp i feltet. Dermed økte forspranget raskt til nærmere to minutter, men da kom også en gruppe opp igjen til feltet, med blant andre Tiller, Hagen og flere andre Riwal-ryttere.

Hagen tok umiddelbart fronten i feltet og sørget for at avstanden igjen gikk nedover inn mot den neste bakken, Otley Chewin. 

Den 1,4 kilometer lange bakken med en gjennomsnittlig stigning på 10,3 prosent var nærmest skreddersydd for Alexander Kamp, men spørsmålet var om han allerede drøyt 20 kilometer fra mål ville ta sjansen på et angrep.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Opp Otley Chewin ble det satt fart fra bunn og med 500 meter til toppen gikk Chris Froome (Team Ineos) selv til.

Oppover folkehavet ble feltet smadret i flere biter, hvor Froome fikk med seg Kamp, Greg Van Avermaet (CCC), Eddie Dunbar (Team Ineos), Tom Jelte Slagter (Dimension Data), James Shaw (Swiftcarbon) og Anthony Perez (Cofidis) i første gruppe i feltet.

Foran viste Courteille seg som den beste i bruddet og fikk en luke ned til Hivert og Lafay.

Ineos i flertall

Etter at Froome holdt tempoet hele veien opp bakken, roet han ned over toppen. Det utnyttet Dunbar til å komme med et angrep og mens Kamp, Van Avermaet og de andre så på hverandre, fikk han raskt en god luke.

Bakfra kom flere ryttere opp til Froomes gruppe, deriblant sammenlagtleder Chris Lawless. 

Dunbar kom seg raskt opp til Lafay og Hivert og irens tempo gjorde at han dro dem opp igjen til Courteille like etter. Bak i feltet tok det noen kilometere før et annet lag enn Team Ineos klarte å samle seg, men med 14 kilometer igjen og med et halvminutt opp til teten, tok CCC teten i feltet, hvor også Sindre Lunke hadde klart å kjøre seg opp.

CCC kjørte avstanden ned til i underkant av 15 sekunder med seks kilometer igjen, hvor en ukategorisert bakke på 1 kilometer à 6,3 prosent ble en springrampe for Van Avermaet. Med Lawless klistret på hjul støtet han seg opp til Dunbar, som kjørte Hivert, Courteille og Lafay oppover bakken.

Kamp ble sittende på hjulet til Chris Froome, og da han slapp ble det en luke. Dermed havnet han på etterskudd, men gjorde et forsøk på å komme seg opp til tettrioen med Tom Jelte Slagter, James Shaw og Matthew Holmes (Madision Genesis), men de klarte ikke å komme opp og da ble det sammenlagtseier til Lawless.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse