Prøv Procycling Pluss idag

VELTET: Alexander Kristoff var nedpå under tempoetappen. Foto: © Igor Stancik / Tour of Slovakia

Kristoff veltet og mistet ledertrøya på tempoen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.09.19 18:12

Del på    

– For VM betyr det nok ingenting, men kanskje litt her, sier UAE-rytteren.

(procycling.no): Alexander Kristoff hadde en ledertrøye å forsvare etter at han vant den første av to etapper i Tour of Slovakia onsdag.

Men en 7,4 kilometer lang tempo var på ingen måte ønskeetappen for nordmannen, som hadde en rekke bedre temporyttere rett bak seg. Det hjalp heller ikke på at Kristoff veltet underveis.

– Jeg prøvde å forsvare sammenlagtledelsen, men jeg gikk for raskt inn i en sving og skled ut. Jeg mistet litt hud og sammendraget, men ikke noe veldig seriøst. Jeg skal være ok for de neste dagene, skriver Kristoff selv på Instagram.

– Jeg mistet jo litt hud, så det er jo aldri optimalt å velte, men jeg fikk ikke så mye slagskader, så det skal nok ikke være altfor hemmende. For VM betyr det nok ingenting, men kanskje litt her, med tanke på søvn og slikt, sier 32-åringen til procycling.no.

Kristoff var til slutt også ganske langt fra både etappeseieren og å forsvare sammenlagtledelsen. Stefan Küng (Groupama-FDJ) vant etappen og han leder også rittet sammenlagt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lampaert i ledelsen … og så Küng

Maciej Bodnar var den første av de virkelige etappefavorittene og Bora-rytteren kjørte inn til en ny bestetid med tiden 9:29. Den ble nesten slått av Torjus Sleen (Uno-X Norwegian Development Team) noen minutter senere, men nordmannen var tre sekunder for sent ute til å ta over ledelsen.

Han hadde uansett ikke fått holdt den lenge, for like etter kom Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step) i mål. Med tiden 9:12 tok han en klar ledelse, men han ble igjen slått av Stefan Küng (Groupama-FDJ) like etter. Sveitseren tok ledelsen med tiden 9:04.

Av rytterne som var topp ti før etappen var Yves Lampaert den eneste som var i nærheten av å slå tiden til Küng, men Deceuninck-Quick-Step-rytteren var tre sekunder for sent ute.

Det var likevel nok til at tok over sammenlagtledelsen i rittet, ettersom han var seks sekunder foran Küng etter formiddagens etappe. Trodde man. Men etter etappen ble tidene fra den første av de onsdagens to etapper justert, ettersom det var en velt inne på de siste tre kilometerne. Med lik tid fra den første etappen var det til slutt Küng som kunne kalle seg sammenlagtleder etter dag én.

Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Erik Baska (Bora-Hansgrohe) og de to Deceuninck-Quick-Step-rytterne Elia Viviani og Michael Mørkøv kom alle inn til tider rundt 9:30. Litt langsommere gikk det da for Kristoff, som brukte 9:58 på de 7,4 kilometerne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse