Prøv Procycling Pluss idag

FLYVENDE POLAKK: Michal Kwiatkowski tok til slutt en suveren seier i Tirreno-Adriatico. FOTO: (Dario Belingheri/ANSA via AP)

VEIEN GÅR TIL ITALIA: Som så mange ganger før for Michal Kwiatkowski. FOTO: (Dario Belingheri/ANSA via AP)

Kwiatkowski blir ikke å se i Flandern og Roubaix

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.02.20 08:27

Del på    

Hopper over til Baskerland rundt etter Milano-Sanremo.

(procycling.no): Verdensmesteren fra 2014 er en rytter som kan få til det aller meste fra en sykkel, men brosteinsfokuset hans har ikke vært all verden. I 2016 vant Michal Kwiatkowski E3 i Harelbeke. I 2017 spurtslo han Peter Sagan og Julian Alaphilippe i Sanremo, og tok dermed sin første seier et monument.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hans palmares inkluderer også Amstel Gold Race, Clásica San Sebastian og to triumfer fra Strade Bianche.

I et intervju med Het Nieuwsblad avslører Kwiato at det heller ikke i 2020 blir noe betydelig fokus mot brosteinsklassikerne.

– Jeg fokuserer på de italienske rittene denne våren med Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. Etter det blir det Ardennerklassikerne, røper han.

Pleier å hoppe over ritt

Som han gjorde i 2014, 2015 og 2017, ser han nødvendigheten av å få med seg Baskerland rundt som oppkjøring til Ardennene.

Det gjør at han hopper bukk over brosteinsrekken i etterkant av Sanremo, som åpner med E3 Harelbeke og avsluttes med Paris-Roubaix 17 dager senere.

Gjennom karrieren har han fire opptredener i Flandern rundt. Forrige gang var i 2018 da han ble nummer 28. I 2016 fulgte han Peter Sagan og Sep Vanmarcke over Taaienberg, men ble siden droppet på Oude Kwaremont. Slovaken kvittet seg også med Vanmarcke over Paterberg, og syklet solo inn til seier i Oudenarde.

Mener selv det er umulig å kombinere

Ineos-rytteren har faktisk aldri vært i aksjon i Paris-Roubaix, og årsaken til det er at han mener det ikke går an å holde fullt fokus på både de flateste brosteinsklassikerne og Ardennene. Derfor har han ofte valgt å droppe ritt som E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen.

– Jeg så de rittene på TV. Jeg angrer ikke på at jeg ikke var med. Det var den beste avgjørelsen å droppe rittene fordi de ser skikkelig tøffe ut, og det dreide seg om påkjenninger jeg trolig aldri hadde tatt meg inn igjen etter, uttalte han til Cycling Weekly for to år siden.

I fjor forsøkte Peter Sagan å forlenge klassikerperioden ut til Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, men mislyktes i forsøket.

PS: Kwiatkowski er for tiden i aksjon under Volta ao Algarve. Han åpnet sesongen i Spania tidligere denne måneden under Volta a la Comunitat Valenciana.

Tagget med: ,

Les også disse