STERK KONKURRANSE: Alexander Kristoff har hard konkurranse i Tour of California, hvor mannen i bakgrunnen, Peter Sagan, er blant hovedutfordrerne. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP

Kittel: – Kan være veldig selvsikker om du vinner en etappe her

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 13.05.17 11:45

Del på    

Flere av verdens beste spurtere klar for Tour of California.

Alexander Kristoff var flankert av stjernenavn på fredagens pressekonferanse i Amgen Tour of California. Med Peter Sagan og Marcel Kittel rundt seg, sier det selv at også kampen om etappeseirene på de flate etappene blir tøffe.

Der vil også ryttere som John Degenkolb og Elia Viviani ha en finger med i spillet, i et spurtfelt hvor også Nacer Bouhanni og Mark Cavendish opprinnelig skulle delta før skader og sykdom stoppet dem.

– Med dette feltet, så kan du være veldig selvsikker de neste ukene om du vinner en etappe. Det er veldig viktig å konsentrere seg om veien til Tour de France. Det er veldig fint om du vinner her, men om du taper her, kan du fremdeles tenke positivt og komme tilbake, sier Kittel, som kommer rett fra høydetrening i Colorado.

– Alle her forbereder seg til Tour de France. Det er et viktig ritt for å lade batteriene. Jeg har allerede hatt noen gode ritt og gode etapper, men jeg vil definitivt vinne en etappe her. Det er det vi er her for, sier Degenkolb.

Avslappet Kristoff

De to tyskerne har begge deltatt i rittet tidligere, men står foreløpig uten etappeseirer i Tour of California. Alexander Kristoff fikk sin første seier i California på den syvende etappen i fjorårets ritt, og det var en avslappet nordmann som hygget seg og lo på pressekonferansen i Sacramento.

– Jeg ser alltid fram til solskinnet. Det er ikke den samme varmen i Norge, og det har alltid vært veldig fint vær de gangene jeg har vært her, sier nordmannen, som kommer fra seier i WorldTour-rittet Eschborn-Frankfurt.

Les også: Kristoffs agent i Giro d’Italia for å sanke lukrative tilbud

Katusha-rytteren kjører rittet for tredje gang, og han virket til å glede seg til en uke på amerikanske landeveier.

– Det er mer avslappet. Vi er vant til å ha smale veier fra klassikerne. Når vi kommer her, er det brede veier. Det gjør det lettere å kjempe for posisjoner. Jeg liker veldig godt å være her, jeg føler det er mindre farlig enn for eksempel Belgia.

Sagan går for etappeseirer

En mann som virkelig har hevdet seg i Tour of California tidligere, er Peter Sagan. Slovaken har kjørt rittet hvert år siden han ble proff i 2010, og vunnet etapper i samtlige av utgavene han har deltatt i. Totalt har han 15 etappeseirer og sammenlagtseieren fra 2015 å se tilbake på, og rittet har blitt en sentral del av oppkjøringen hans til Tour de France.

– Det er et veldig fint ritt. Jeg kan forberede meg veldig godt i USA, jeg blir også værende her etter Tour of California. Det er god atmosfære og godt vær.

Til tross for at ruten ligner mye på rittet han vant i 2015, er Sagan klar på at han ikke vil prøve seg på sammenlagtseieren i år. Den jobben gir han til ryttere som Rafal Majka og Jay McCarthy, mens han selv vil jakte nye etappetriumfer.

– Det var flaks, og jeg var i en spesiell form det året. Jeg vet ikke hvordan (jeg klarte det). Det var et spesielt ritt for meg, sier han humrende.

PS! I tillegg til Kristoff, deltar også Vegard Stake Laengen og Truls Korsæth i rittet, som starter søndag kveld.

Tagget med: , , , ,

Les også disse