NORSK DUO: Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff under åpningsetappen lørdag. I dag venter nye seiersjanser i Nancy. Tim de Waele/Getty Images

Kristoff: – Jeg er ikke favoritten

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.07.19 12:29

Del på    

Ny spurtsjanse for nordmannen på etappe fire.

REIMS (procycling.no): Etter en tøff finale som ventet utenfor hans rekkevidde i Épernay, ser Alexander Kristoff sitt snitt til å utrette noe i Nancy tirsdag, når spurterne etter alt å dømme møter hverandre til dyst på den fjerde etappen i Tour de France.

Med et litt skrantende opptrekk, en mislykket spurt og en skuffende 14.plass på åpningsetappen i Brüssel frisk i minne, sikter UAE-laget mot å reise kjerringa i en avslutningen som trolig passer Kristoff ganske bra.

– Jeg synes vi gjorde en grei jobb på den første etappen. Jeg hadde litt vondt i magen og vi rotet det litt til (med opptrekket) på slutten, men frem til den siste kilometeren var det ikke så verst. Vi må prøve å unngå problemer på den siste kilometeren, sier Kristoff til procycling.no og annen norsk presse i startbyen Reims.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Avslutningen på den fjerde etappen karakteriseres av to korte bakker innenfor de siste tre milene. Først en ukategorisert stigning på snaue tre kilometer. Deretter en 4.kategori på 3,2 kilometer med fem prosent i snitt. Côte de Maron topper seg ut med drøye 15 kilometer igjen å sykle. Avslutning kan minne om den Kristoff vant i på etappen til St-Etienne i 2014.

– Det blir å kjøre alt man har over, tape minst mulig posisjoner. Jo bedre man går i bakken, desto bedre går man på vei inn mot mål, sier Kristoff – som mistenker at bakken ikke er tøff nok til at eventuelle angrep kan holde unna.

Kristoff ble kjørt av i en liknende finale i Nancy i 2014. Men da slet nordmannen med sykdom (etter angivelig å ha drukket forurenset vann i Storbritannia) og avslutningen var noe tøffere med en ekstra 4.kategori fem kilometer fra mål.

– Jeg ser for meg at det blir en samlet spurt. Etappen passer meg bra. Hadde den kommet i siste uka, hadde det vært perfekt, sier Kristoff – den slitesterke klassiker-vinneren som ofte blir relativt sterkere enn sine konkurrenter desto lengre man kommer ut i Touren.

– Nå er de raskeste rimelig freshe, så det blir vanskelig uansett. De andre lagene har større opptrekkstog, så jeg ser ikke på meg som en favoritt i dag, legger han til.

– Jeg må være litt heldig, skal jeg vinne. Jeg tror (Dylan) Groenewegen og (Elia) Viviani er nok de største favorittene. Caleb Ewan er rett bak der også. Jeg er litt bak der igjen, med (Michael) Matthews og (Giacomo) Nizzolo blant de som kan vinne, men som må være litt heldige.

Opptrekket

Mens Sven Erik Bystrøm skal posisjonere Kristoff best mulig inn mot de siste to-tre kilometerne, så er det opp til belgiske Jasper Philipsen å lede UAE-spurteren frem i den avgjørende spurten.

– Det blir å flyte litt på de andre spurttogene inn til den siste kilometeren, finne meg et godt hjul, eller kjøre ett opptrekk for meg hvis Jasper har krefter til det, sier Kristoff.

Bystrøm tror ikke Kristoff skal slite nevneverdig med å forsere de to bakkene mot slutten.

– Min jobb er å få de to i god posisjon inn på de siste tre, to kilometerne. Gjør jeg jobben min godt, så er feltet såpass strukket ut, at de vil holde en god posisjon mest sannsynlig, sier Tour-debutant Bystrøm.

– Det ideelle vil være om de finner et spurtopptrekk og henger seg på der. Så kan Philipsen åpne en langspurt som Alex kan bruke som utskytningsrampe. Men det er nok litt en drømme-tankegang, sier den tidligere U23-verdensmesteren.

Sidevind

Før avslutningen skal Vegard Stake Laengen sørge for at UAE-trioen har en god posisjon inn i bakkene. Askerbøringen advarer imidlertid om at ting kan skje lenge før den tid, dersom sidevinden gjør seg gjeldende på etappen.

– I går hadde jeg en ganske rolig og grei dag. Jeg fikk beskjed om å sitte i ro når bakkene begynte, sitte med Alex og spare krefter, sier Stake Laengen til procycling.no.

– I dag er en viktig etappe. Hvordan etappen blir, er litt avhengig av hvor mye vind det er. Det blir nok en spurt på slutten. Så det er mye å passe på.

– Det er fare allerede fra start. Er det sidevindstendenser der, må vi være foran. Da er det viktig for min del å være der for å passe på gutta. Blir det roligere vindforhold, så skal jeg ofre meg mer mot slutten og posisjonere gutta inn mot bakkene.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse