Prøv Procycling Pluss idag

HAVNET LANGT BAK: Alexander Kristoff trillet inn til en niendeplass etter å ha fått problemer med kjedet i avslutningen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff forbannet etter kjedeproblem

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.07.19 19:16

Del på    

Niendeplass etter å ha mistet "20 posisjoner" halvannen kilometer før mål.

(procycling.no): – Jeg mister kjedet med halvannen kilometer igjen. Jeg sitter egentlig veldig bra, men jeg fikk det ikke opp igjen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er jo humpete asfalt som gjør det, og så var det nesten en velt i siste sving også, sier Alexander Kristoff til TV 2 etter målgang.

Nordmannen endte til slutt på en niendeplass etter å ha fått kjedet på plass igjen selv, men etter å ha tapt hva han selv kaller 20 posisjoner, var han sjanseløs i kampen om seieren. 

– Jeg hadde garantert vært lengre foran, for nå mistet jeg 20 posisjoner på bare tull, sier UAE-rytteren.

– Jeg følte meg ganske bra i dag, men det hjelper ikke når jeg har uflaks igjen. Uflaks kommer sjeldent alene, men det er lite jeg kan gjøre med det. Det er ikke slikt at jeg girer en gang, det hopper bare av uten noen mål og mening.

Revansj for Ewan

Den siste bruddrytteren, Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) ble hentet inn med fire kilometer igjen. Dermed ble det en massespurt på den ellevte etappen i Tour de France – den siste sjansen for spurterne før Pyreneene.

For første gang skulle også Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) blande seg inn i massespurten, etter at lagkamerat Giacomo Nizzolo gikk ned i en velt med tre mil igjen.

Dermed var det to norske seiershåp, i Boasson Hagen og Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), men de klarte ikke å komme seg gjennom den siste hektiske kilometeren i en god posisjon og var sjanseløse da spurten åpnet.

Der ble det en sugende kamp mellom Caleb Ewan og Dylan Groenewegen, hvor Ewan akkurat fikk revansj for nederlaget på den syvende etappen.

Målfotoet viste at det kun var snakk om få centimetere som skilte Ewan og Groenewegen.

– For å være ærlig kan jeg ikke tro det. Jeg har vært tett på på de siste fire spurtene. Laget har beholdt troen på meg og jeg har også beholdt troen på spurten min. Jeg visste at om alt klaffet, så kunne jeg være den raskeste. Jeg synes jeg viste det i dag, sier Ewan i seiersintervjuet (se hele like under!).

Dermed tok australieren sin første etappeseier i Tour de France og har nå vunnet etapper i alle de tre treukersrittene.

Rolig dag i feltet

Etter ti lange dager, fikk rytterne en velfortjent hviledag på tirsdag. Likevel sprudlet det ikke fra start på den ellevte etappen i årets Tour de France. Umiddelbart etter at rittdirektør Christian Prudhomme vinket rytterne av gårde fra Albi, angrep Cofidis-duoen Anthony Perez og Stéphane Rossetto sammen med Lilian Calmejane (Total Direct Energie) og Aimé De Gendt (Wanty-Gobert).

Spurtlagene i front av hovedfeltet sa seg godt fornøyd med den sammensetningen og lot de fire få etablere seg som dagens brudd.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bruddet ble gjennom store deler av dagen kontrollert med et forsprang på to til tre minutter og det var følgelig aldri noen tvil om at etappen ville dra seg mot en massespurt.

Stor velt tre mil før mål

Den første lille testen blant noen av dagens etappefavoritter kom på den innlagte spurten. Perez var først i bruddet, mens det ble en kamp mellom Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) og Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) om å være først i feltet.

Der var det til slutt Viviani som overbevisende spurtslo Sagan og Colbrelli, og som dermed plukket elleve poeng i kampen om den grønne trøya, mens Sagan og Colbrelli fikk ett og to poeng mindre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etappen forløp videre uten nevneverdige hendelser til det var tre mil igjen til målgang. Da gikk en stor velt i bakre del av feltet. Flere titalls ryttere ble hindret, blant dem Richie Porte (Trek-Segafredo) og Nairo Quintana (Movistar). Med god hjelp fra lagkameratene sine kom de seg opp igjen, mens Niki Terpstra (Total Direct Energie) ble liggende og måtte bryte rittet. 

Også Giacomo Nizzolo (Dimension Data) fikk seg en kraftig smell, noe som gjorde at det åpnet seg en spurtmulighet for Edvald Boasson Hagen. Nizzolo kjørte inn til mål sammen med Sebastian Langeveld (EF Education First) og Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), flere minutter bak feltet.

De Gendt gjorde et siste forsøk for å holde unna med et angrep elleve kilometer fra mål og hadde en ledelse på 40 sekunder da det gjenstod ti kilometer.

Samtidig gikk det en ny velt i feltet, hvor Jasper De Buyst (Lotto Soudal) havnet i grøfta, mens lagets spurtkaptein Caleb Ewan samtidig måtte stoppe og tapte en rekke posisjoner.

De Gendt ble hentet inn med fire kilometer igjen og dermed ble etappen avgjort i en massespurt.

Der vant Caleb Ewan etter å ha blitt manøvrert nydelig frem av Roger Kluge etter velten til De Buyst med ti kilometer igjen. Sammenlagt leder fremdeles Julian Alaphilippe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse